4 Aralık 2019 Çarşamba

Vakıfbank’ın devrine CHP’den ilk tepki: ‘Kara Kutu’ya alma operasyonu başladı

Vakıfbank’ın adım adım Erdoğan’ın yönettiği Varlık Fonuna aktarılacağını belirten CHP’li Öztrak, ”Milletin eldeki son gümüşleri birer birer rehin fonuna devrediliyor” dedi.

BOLD – CHP Tekirdağ Milletvekili ve Parti Sözcüsü Faik Öztrak, Vakıfbank’ın hisselerinin yarısından fazlasının Berat Albayrak’ın başında olduğu Hazine ve Maliye Bakanlığına devrine ilişkin Twiter hesabından açıklama yaptı. Bakanlığa devredilen bankanın, Erdoğan’ın yönettiği Varlık Fonuna aktarılacağını öne süren Öztrak, ”Milletin eldeki son gümüşleri birer birer rehin fonuna devrediliyor” dedi.

‘KARA KUTU’YA ALMA OPERASYONU

Öztrak’ın paylaşımı şöyle, ”Vakıfbank’ı önce Damadın yönettiği Hazine ve Maliye Bakanlığına, sonra Kayınpeder ve Damadın beraber yönettiği kara kutu Varlık Fonu’na alma operasyonu başladı. Ziraat ve Halk Bank’tan sonra sıra Vakıfbank’ta. Milletin eldeki son gümüşleri birer birer rehin fonuna devrediliyor.”

BİR HAFTA İÇİNDE DEVEREDİLECEK

Resmi gazetede gece yarısı yayınlanan Cumhurbaşkanlığı Kararı ile, Türkiye’nin dördüncü büyük bankası sayılan Vakıfbank’ın, ana hissedarlarından Vakıflar Genel Müdürlüğü tarafından idare edilen, yüzde 58.5 oranındaki A ve B grubu hisseleri, bir hafta içinde Hazine ve Maliye Bakanlığı’na devredilecek.

Vakıfbank’ın gece yarısı operasyonuyla Hazine’ye bağlanmasının sebebi

medyabold

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder