5 Aralık 2019 Perşembe

AKP’li yönetici: Erdoğan infaz indirimi istemiyordu Bahçeli’nin son hamlesi rahatlattı

MHP Lideri Bahçeli’nin af teklifini geri çektiklerini açıklamasının ardından AKP’den ilk kulisler infaz indirimine tümden karşı olan Erdoğan’ın rahatladığı yönünde.

BOLD – AKP’li bir yöneticinin, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’nin ‘af teklifinde bekleme’ açıklamasından sonra “Bahçeli’nin bu çıkışı bizi rahatlattı, bu saatten sonra infaz düzenlemesi rafa kalkar” dediği belirtildi.

Bahçeli, kamuoyunda ‘af teklifi’ olarak bilinen, 24 Eylül 2018’de verdikleri kanun teklifini ‘cumhur ittifakı’ çatısı altında ‘tezat ve tersliklerin yaşanmaması’ ve ‘konunun istismar edilmemesi’ maksadıyla beklemeye aldıklarını açıklamıştı.

ERDOĞAN TÜMDEN KARŞIYDI

Cumhuriyet’ten Emine Kaplan’ın haberine göre AKP’li yetkililer af düzenlemesi konusunda nasıl tavır takınılacağını belirlemek için Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın değerlendirmesini bekliyor.

Bazı AKP’li yöneticilerin “Cumhurbaşkanı af istemiyordu, infaz düzenlemesi rafa kaldırılır” görüşünü dile getirdiği kaydedilirken, bir parti yöneticisi, MHP’nin af talebi ve yasa teklifi üzerine infaz yasasında değişiklik çalışması başlatıldığını, ancak Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın en basit suçta bile ceza indirimi istemediğine dikkat çekti. Aynı yönetici şöyle konuştu: “Biz de çok heveslisi değiliz. Sayın Cumhurbaşkanı MYK’de bu işe tümden karşı çıktı. Bahçeli’nin bu çıkışı bizi rahatlattı, bu saatten sonra infaz düzenlemesi rafa kalkar.”

‘Af’ konusunu ilk defa MHP lideri Devlet Bahçeli 24 haziran seçimlerinden önce gündeme getirmişti. Hükümetin bu yönde çalışması olmadığını defalarca söylemesine rağmen Bahçeli ısrarını sürdürmüştü.

ON BİNLERCE KİŞİ BEKLİYOR

Farklı suçlarda farklı infaz sistemi uygulamasının düzeltilmesi yönünde kamuoyunun beklentisi üzerine Adalet Bakanlığı konuyla ilgili çalışma yapıldığını açıklamıştı. Ancak Erdoğan’ın düzenlemeye karşı olduğu uzun süredir konuşuluyordu.

medyabold

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder