7 Aralık 2019 Cumartesi

Başak Demirtaş “Selahattin ile görüştüm, öfkeli ve çok üzgündü”

Selahattin Demirtaş’ı cezaevinde ziyaret eden Başak Demirtaş, anne ve babasının geçirdiği trafik kazasından dolayı Demirtaş’ın öfkeli ve üzgün olduğunu söyledi.

BOLD-Edirne F Tipi Kapalı Cezaevi’nde tutuklu olan HDP eski Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş’ın annesi Sadiye Demirtaş, babası Tahir Demirtaş ve kardeşi Sadiye Demirtaş Buluttekin’in içinde bulunduğu araç TEM’in Çorlu gişeler mevkiinde trafik kazası yaptı. Kazada yaralanan Demirtaş’ın ailesi, hastaneye kaldırılmıştı. Yapılan ilk müdahalede kazaya karışan kişilerin hayati tehlikesi olacak bir durumu olmadığı açıklanmıştı.

Kazanın ardından eşini cezaevinde ziyaret eden Başak Demirtaş, eşi ile yaptığı görüşmeyi sosyal medya hesabından duyurdu. Yaşanan kaza nedeniyle Demirtaş’ın öfkeli olduğunu aktaran Başar Demirtaş, binlerce ailenin kilometrelerce uzaklıktaki cezaevlerinde olan yakınlarını ziyaret edecek imkânı olmadığına dikkati çekerek, “Bu yol eziyetinin son bulması için siyasetçilerin ve tüm kamuoyunun duyarlı olmasını bekliyoruz” ifadesini kullandı.

“Selahattin ile dün görüştük. Bütün olanlardan dolayı çok öfkeli ve üzgündü. Her şeye rağmen dışarıya umut ve moral yüklü selamlarını gönderdi” diyen Başak Demirtaş, “Binlerce ailenin kilometrelerce uzaklıktaki cezaevlerinde olan yakınlarını ziyaret edecek imkânı yok. Yıllardır çocuklarını göremeyen yaşlı anne babalar var. Bu yol eziyetinin son bulması için siyasetçilerin ve tüm kamuoyunun duyarlı olmasını bekliyoruz.” dedi.

AKP’nin sosyal adaleti yok: Sondan ikinci olduk!

medyabold

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder