7 Aralık 2019 Cumartesi

Bu operasyon Davutoğlu’na mı? Dışişleri Bakanlığı çalışanı 29 kişiye gözaltı kararı

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından sabah saatlerinde gerçekleştirilen Dışişleri Bakanlığı çalışanlarına yönelik operasyonda 29 kişi hakkında gözaltı kararı verildiği öğrenildi.

BOLD-AKP iktidarı döneminde uzun süre Dışişleri Bakanlığı sıfatıyla görev yapan eski Başbakan Ahmet Davutoğlu’nun yeni partisini açıklayacağı 12 Aralık’taki toplantı öncesi, Dışişleri Bakanlığı çalışanlarına yönelik gerçekleştirilen operasyon manidar bulundu. Daha öncede Dışişleri Bakanlığı çalışanlarına yönelik gözaltılar gerçekleştirilmiş ve Ankara Emniyet Müdürlüğü’nde işkenceler gündeme gelmişti.

Mayıs ayında gerçekleştirilen operasyonun devamı kapsamında Ankara Cumhuriyet Başsavcılığının talimatıyla Ankara Emniyet Müdürlüğü Mali Suçlarla Mücadele Şubesi ekiplerinin, Dışişleri Bakanlığın da cemaat ile ilişkili olduğu iddia edilen bürokratlar için “Avrupa” yapılanması tanımlaması yapması dikkat çekti. Soruşturma kapsamındaki şüpheli 29 kişiden 10’un gözaltına alındığı öğrenildi.

Ankara Emniyet Müdürlüğü Mali Suçlarla Mücadele Şubesi ekiplerinin ByLock yazışma içerikleri analiz çalışmaları sonucunda Dışişleri Bakanlığında aktif olarak çalışan bir görevlinin söz konusu programı kullandığı tespit edildiği ifade edildi.

Soruşturmayı derinleştiren ekiplerin yaptıkları inceleme sonucunda Dışişleri Bakanlığı “mahrem imamı” olduğu iddia edilen E.Ş. isimli şahsın “Pazarlamacılar” adı altında bir ByLock grubunun varlığı belirlendiği aktarıldı.

Emniyetin elde ettiği bilgiler doğrultusunda Dışişleri Bakanlığı yetkilileri ile paylaşılmasının ardından Bakanlıktan gelen bilgilerle söz konusu gruptaki diğer ‘FETÖ’ üyelerinin kimlikleri de tek tek tespit edildi vurgusu yapıldı.

Kimliği tespit edilen şüpheliler arasında Dışişleri Bakanlığı bünyesinde Riyad, Berlin ve Paris büyükelçiliklerinde görev yapanlarla önceki dönemlerde Avrupa’daki büyükelçiliklerde çalışan, daha sonra görevine Ankara’da devam eden kişilerin de olduğu belirlendi.

İŞKENCECİ EKİP İŞ BAŞINDA!

27 Mayıs günü Dışişleri Bakanlığı çalışanı 105 bürokrat hakkında gözaltı kararı verilmişti.  Ankara Emniyet Müdürlüğü Mali Suçlarla Mücadele Şubesi ekiplerinin yürüttüğü operasyonda gözaltına alınan şüphelilere işkence yapıldığı gündeme gelmişti.

Ankara Barosu tarafından görevlendirilen avukatlar işkence iddiaları üzerine Mali Suçlarla Mücadele Şubesine bir grup avukatla giderek söz konusu iddialar üzerine rapor hazırlamıştı.  Ankara Barosu Avukat Hakları Merkezi, Cezaevi Kurulu ve İnsan Hakları Merkezi, tarafından hazırlanan raporda gözaltına alınan kişilerden görüştükleri 5 kişinin işkenceye maruz kaldığını tespit etmişti.

Süleyman Soylu’nun büyük operasyonu deşifre oldu: Ankara Emniyetinde işkence timi kuruldu

medyabold

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder