7 Aralık 2019 Cumartesi

Sivasspor zirveyi elinde sağlam tutuyor

Lider Sivasspor, deplasmanda Yeni Malatyaspor’u 3-1 yenerek zirvedeki yerini korudu. Rıza Çalımbay’ın talebeleri galibiyet serisini 6 maça çıkartarak 30 puanını yükseltti.

BOLD – Süper Lig’in 14. hafta maçında Yeni Malatyaspor ile Sivasspor karşı karşıya geldi. Konuk ekip Sivasspor, 26. dakikada Hakan Arslan, 30. dakikada Mert Hakan Yandaş ve 54. dakikada Emre Kılınç’ın attığı gollerle karşılaşmayı 3-1 kazandı. Ev sahibi Yeni Malatyaspor’un tek sayısı 37. dakikada Guilherme’den geldi. Bu galibiyetle puanını 30’a yükselten Sivasspor zirvedeki yerinin tesadüfi olmadığını bir kez daha gösterdi.

Yeni Malatyaspor ise 20 puanla 7. sırada kaldı. Sivasspor gelecek hafta sahasında Fenerbahçe’yi konuk edecek. Yeni Malatyaspor ise Beşiktaş deplasmanına gidecek.

SİVASSPOR HAKAN’LA ÖNE GEÇTİ

Lider Sivasspor oyunun dengede gittiği bölümde hızlı bir şekilde hücumü çıktı. Dakikalar 26’yı gösterdiğinde Fernando’nun sağ kanattan yaptığı ortaya geriden hızlı bir şekilde gelen Hakan Arslan uçarak ön direkte topa kafayı vurarak skoru 1-0’a getirdi.

Konuk ekip, Sivasspor’un golden sonraki dağınıklığını da fırsata çevirdi. 30. dakikada Kone’nin ara pasıyla ceza sahası içinde topla buluşan Mert Hakan Yandaş çaprazdan girerek topu kaleci Farnolle’nin sağından ağlara gönderdi. Bu golle skor 2-0’a gelirken lider rahat bir nefes aldı.

CEVAP GUİLHERME’DEN GELDİ

Malatyaspor golden sonra daha fazla risk aldı. 37. dakikada gol geldi. Sol kanattan gelişen Malatyaspor atağında Bifouma’nın çabası golü hazırladı. Pasını ceza sahası içerisindeki Sakıb Aytaç’a çıkardı. Bu oyuncunun bekletmeden yaptığı ortayı geriden gelen Guilherme arka direkte golü atmayı başararak skoru 2-1 yaptı. Bu gol ilk yarının da skorunu belirledi.

EMRE KILIÇ SKORU İLAN ETTİ

Karşılaşmanın 54. dakikasında Sivasspor, Malatya’nın umutlanmasına izin veremdi. Kone’nin ceza sahası içinde yaptığı sert vuruşta, Farnolle’nin müdahale ettiği top direğe çarparak oyun alanına döndü. Pozisyonu iyi takip eden Emre Kılınç önce topu kontrol etti sonrada düzgün bir vuruşla skoru yeniden 3-1’e getirdi. Kalan dakikalarda başka gol olmayınca mücadele Sivasspor’un 3-1 üstünlüğü ile sona erdi.

medyabold

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder