7 Aralık 2019 Cumartesi

Onlar beklemeyecek: Saray çalışanlarına ‘kırmızı ışık’ üstünlüğü!

Cumhurbaşkanı yardımcıları ile bazı cumhurbaşkanlığı bürokratlarının araçlarına trafikte geçiş üstünlüğü ve çakar kullanma hakkı verildi. Artık onlar da AKP’li Cumhurbaşkanı Erdoğan gibi kırmızı da beklemeyecek.

BOLD – İçişleri Bakanlığı’nın daha önce “milletvekili araçlarına dönük çakar lamba uygulamasının teklifte yok” dediği yasa TBMM Genel Kurulu’nda kabul edildi. Yasayla Cumhurbaşkanı yardımcıları ile bazı cumhurbaşkanlığı bürokratları ve vekillerin araçlarına trafikte geçiş üstünlüğü ve çakar kullanma hakkı verildi.

ESKİ MİLLETVEKİLLERİ DE YARARLANACAK

Genel Kurul’da, teklifte yer alan maddeye, önergeyle, “geçiş üstünlüğünün sıralandığı protokol listesi” eklendi. Yeni listede milletvekilleri ile birlikte Meclis Genel Sekreteri’ne de yer verilerek 601 yeni araç, geçiş üstünlüğü olan araçlar listesine eklenmiş oldu. Bu fıkranın uygulanması halinde ise kamuoyunun “çakar lamba” diye bildiği “trafikte geçiş üstünlüğünden” eski milletvekilleri de yararlanabilecek.

ERDOĞAN’IN EKİBİNİN SAĞLIK GİDERLERİNİ HALK ÖDEYECEK

Yasayla Cumhurbaşkanı yardımcıları ile bazı cumhurbaşkanlığı bürokratları ve vekillerin araçlarına trafikte geçiş üstünlüğü ve çakar kullanma hakkı verildi. Yasalaşan teklifte Cumhurbaşkanı yardımcıları ve bakanların tüm sağlık giderlerinin devlet tarafından karşılanmasına ilişkin madde de bulunuyor.

YALANLANAN TEKLİF YASALAŞTI

Genel Kurul’da önceki gün kabul edilen torba yasanın İçişleri Komisyonu’ndaki görüşmelerinde, AKP milletvekili Kemal Çelik, “trafikte geçiş üstünlüğünden milletvekilleri ile eski milletvekillerinin de yararlanabileceğini” açıklamıştı. Bunun üzerine “milletvekillerine çakar uygulamasının” geldiği yönündeki haberler üzerine İçişleri Bakanlığı bir açıklama yapmış, açıklamada, teklif metninde “böyle bir düzenlemenin yer almadığı” belirtilmişti.

 

Özgürlük tırı ABD yollarında: Türkiye’deki mağdurların sesi olacak

medyabold

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder