5 Aralık 2019 Perşembe

Saray’dan “Türkiye’ye saldırı olursa NATO destek vermeli” açıklaması

Batıda Türkiye’nin Rusya saldırısına uğraması halinde yardım edilip edilmeyeceği ile ilgili anketler yapıldığı bir dönemde Saray’dan ilginç bir açıklama geldi. Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanı Fahrettin Altun, Türkiye’nin sınırlarının NATO sınırı olduğunu söyledi.

BOLD – Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanı Fahrettin Altun, NATO’ya ilişkin yaptığı açıklamasıyla dikkat çekerken Türkiye’nin sınırlarının NATO sınırı olduğunu söyledi. Altun, NATO hedeflerine ulaşabilmek için savunma yatırımlarını daha da artıracaklarını kaydetti.

TÜRKİYE BİRÇOK TEHDİTLE KARŞI KARŞIYA

Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanı Fahrettin Altun, Londra’da yapılan ‘NATO Liderler Zirvesi’nin ardından sosyal medya hesabı twitter üzerinden yaptığı paylaşımlarla dikkat çeken açıklamalarda bulundu. Paylaşımında ”Yineliyoruz; Türkiye’nin sınırları, NATO’nun sınırlarıdır” ifadesini kullanan Altun, ”Birden fazla uluslararası terör grubundan karşı karşıya olduğumuz tehditler, NATO’ya karşı da tehdit olarak sayılmalıdır. Bir terör örgütünü teşhis etmek gibi basit bir konuda aynı tarafta olmalıyız” dedi.

DAHA GÜÇLÜ BİR İTTİFAK GEREKLİ

NATO’nun zamanımızın giderek karmaşıklaşan zorluklarını ele alan bir stratejiye ihtiyacı olduğuna dikkati çeken Altun, ”Terör, sığınmacılar, bölgesel strateji meselelerinin ittifakımıza bir tehdit teşkil edecek şekilde bir arada sarmalanmış olduğunu buluyoruz. Daha güçlü bir ittifak için bu gerçekliği kabul etmeliyiz” dedi.

SAVUNMA HARCAMALARI ARTACAK, NATO HEDEFİNE ULAŞILACAK

Altun, Türkiye’nin NATO hedefleri çerçevesinde savunma harcamalarıyla ilgili verileri de paylaştı. Buna göre, Türkiye’nin savunma harcaması 5 yılda yüzde 53 artarak, gayrisafi milli hasılanın yüzde 1,89’una ulaştı. Türkiye’nin 2024 yılında NATO’nun yüzde 2’lik hedefine ulaşacağını kaydeden Altun, Türkiye’nin 1200 askerinin de çeşitli NATO görevlerinde yer aldığını da vurguladı.

Rusya, Türkiye’ye mi saldıracak?

medyabold

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder