7 Aralık 2019 Cumartesi

Erdoğan eski yol arkadaşlarını böyle suçladı: Bunlar Halkbank’ı dolandırıyor

Halkbank’ın hesaplarına tedbir koyduğu Şehir Üniversitesi hakkında açıklama yapan AKP’li Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Bunlar Halkbank’ı da dolandırmaya çalışıyor” diyerek eski Başbakan Ahmet Davutoğlu’yle birlikte, Ali Babacan, Mehmet Şimşek ve Feridun Bilgin’i hedef aldı.

BOLD-İstanbul’da AKP İl başkanları Toplantısı’nda konuşan Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Tayyip Erdoğan, uzun süredir tartışma konusu olan Halkbank’ın hesaplarına tedbir kararı koyduğu Şehir Üniversitesi’yle ilgili açıklamalarda bulundu. “Malum zat” diye eski Başbakan Ahmet Davutoğlu’nu hedef alan Erdoğan, “Bugün başka yarın başka olmamalıyız. Bunu yapanları gördük, görüyoruz. Kendi nefsinin peşine düşen sadece kendi ajandasına kariyerine odaklanan kişilerden dava adamı olmaz. Gurur abidesi olanlardan dava adamı olmaz” dedi.

“MALUM ZAT…”

“Bu arada istemezdim ama son dönemlerde bilmiyorum telefonlarınıza da girdi mi malum İstanbul’da bir Şehir Üniversitesi meselesi ortaya çıkardılar” sözleriyle AKP’den istifa eden eski yol arkadaşlarını hedef alan Erdoğan, “Bu Şehir Üniversitesi meselesinin özellikle bir siyasi ayağında bizim olduğumuzu, bir siyasi ayağında da malum zatın olduğu söyleniyor.”

Şehir Üniversitesi’nin tahsisinin başbakanlığı döneminde yapıldığını anlatan Erdoğan, “Tahsisini yapan ben olduğuma göre malum zat başbakan olunca bu tahsisi Şehir Üniversitesi’ne mülkiyet devrine dönüştürmüştür. Türkiye’de hiçbir üniversiteye tapu devri yoktur, olmamıştır. Bunlar dürüstlüğü kimseye bırakmıyor değil mi? Öksüz yetimin hakkının kalkıp kurdukları üniversiteye tapu devri yapmak suretiyle özelleştirme yüksek kurulunun başkanı sıfatıyla bunu sağlıyor.” eleştirisinde bulundu.

“HANİ BUNLAR DÜRÜSTÜ?”

“Peki bu nasıl doğruluk? Yanında kim var peki? Bir başka isim, Sayın Babacan” sözleriyle eleştirilerine devam eden Erdoğan, “Bu işin altında onun da imzası var. Mehmet Şimşek, Feridun Bilgin var. Hani bunlar dürüsttü ya? Dürüstlüğü bunlar kimseye bırakmıyordu? Kimin ne olduğunu, yaptıklarıyla öğrenin diye anlatıyorum. Bunlar Halkbank’ı da dolandırmaya çalışıyorlar. Bunlar kredi talebinde bulunuyorlar. Halkbank bunlara ciddi bir kredi veriyor fakat ödeme planlarında bunlar Halkbank’a ödemelerini yapmıyorlar.” dedi.

“HALKBANK’A BORÇLARI 417 MİLYON”

Halkbank’tan alınan kredilerin geri ödenmediğini ifade eden Erdoğan, “Şu anda Halkbank’a borçları 417 milyon noktasında. Şimdi yapılandıralım diyorlar. Yapılandıralım derken bunu neyi nasıl yapılandıracaksın? Neymiş yaptıkları kampanya şu: spor kulüplerininki yapılandırılıyor da Şehir Üniversitesi’nin neden yapılandırılmıyor? Sen teminat bile vermedin. Senin neyine el koyacak? Yoksa Maltepe’de tekele ait olan yer yani zamanında benim tahsis ettiğim yeri bankaya teminat olarak göstermek suretiyle bunu mu banka teminat olarak görecek?” şeklinde ifade etti.

“BAŞKA ALEVERE DALEVERE DAHA YAPIYORLAR”

Bunu da geç, bir başka alavere dalavere daha yapıyorlar” sözleriyle devam eden Erdoğan, “Alacağımız öğrencilerin yapacakları ödemeye ipotek koyun. Yahu sen daha mevcut kotanı doldurmamışsın. Tabii bizi halef selef olduğumuz cumhurbaşkanı aradı. Siz bu işi arzu ederseniz halledersiniz. Kendisine dedim ki temenni ederdim ki siz benim yerimde olun. Biz geçmişte bankaların nasıl iflas ettiğini biliyoruz, hamdolsun bizim dönemimizde bankaların hiçbirisi kasaları boşaltmadı. Biz de kasayı boşaltamayız” şeklinde konuştu.

Onlar beklemeyecek: Saray çalışanlarına ‘kırmızı ışık’ üstünlüğü!

medyabold

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder