6 Aralık 2019 Cuma

HDP’li anne baba tutuklandı iki engelli çocuk evde yalnız kaldı

Dünya Engelliler Gününde, Ali&Elif Kısa çifti HDP yönetimine seçildikleri için tutuklandılar. Çocuklardan biri sağır ve dilsiz diğeri zihinsel engelli.

BOLD – HDP Elbistan İlçe Örgütü yöneticisi 70 yaşındaki Ali Kısa ve eşi Elif Kısa,  HDP’den ayrılma baskısını kabul etmedikleri için aynı gün tutuklandı, çiftin zihinsel, duyma ve konuşma engelli 2 çocukları evde yalnız başına kaldı.

3 Aralık Dünya Engelliler Günü’nde Maraş’ın Elbistan ilçesinde iki engelli çocuğun anne ve babası tutuklandı.

Mezopotamya Ajansı’nın haberine göre; 70 yaşındaki Ali ve Elif Kısa çifti, HDP Elbistan İlçe Örgütü Kongresi öncesi gözaltına alındılar. Gözaltındayken HDP’den ayrılmaları konusunda tehdit edilen ikiliden Ali Kısa, tekrar parti yönetimine seçildi. Seçimin ardından Ali Kısa ve eşi tekrar gözaltına alınarak tutuklandılar.

Anne ve babanın bakmakla yükümlü olduğu, yaşamlarını idame ettirebilme gücü ve iradesinden yoksun, duyma ve konuşma engelli 2 çocuklarıysa yalnız başlarına kaldı.

116 KİLODAN 79 KİLOYA İNDİ

Ali ve Elif Kısa çifti 2017’den bu yana 3 defa gözaltına alındı. Ailesini emekli aylığıyla geçindiren Ali Kısa, uzun yıllardır siyasi çalışmalarda yer alıyor. DEHAP Elbistan İlçe Başkanlığı da yapan ve HDP kurulduğundan beri ilçe yöneticiliği yapan Ali Kısa, 4 Ocak 2017’de eşi Elif Kısa ile birlikte gözaltına alındı. Eşi adli kontrol ile serbest bırakılırken, Ali Kısa “örgüte yardım etmek” suçlamasıyla tutuklandı. Kısa, Elbistan E Tipi Kapalı Cezaevi’nde 7 ay tutulduktan sonra yargılandığı dosyadan beraat etti. Cezaevinde tutulduğu sırada ağır koşullar nedeniyle prostat ameliyatı olan ve yüksek kolestrolü bulunan Ali Kısa, 7 aylık sürede 116 kilodan 79 kiloya indi. Ayrıca cezaevinden sonra kendisinde unutkanlık başgöstermeye başladı.

KONGRE ÖNCESİ TEHDİT EDİLDİ

13 Kasım 2019’da yeniden eşi Elif ile birlikte gözaltına alınan Ali Kısa, “Eğer HDP’ye gidersen ve yönetime yine katılırsan seni yine alırız” tehditlerinden sonra eşiyle birlikte adli kontrol şartıyla bırakıldı. Ali Kısa, 17 Kasım’da HDP İlçe Kongresi’nde yeniden yönetime seçildi. Ali Kısa, 3 Aralık’ta evine yapılan baskınla yeniden eşi Elif ile birlikte gözaltına alındı. Haklarında “Gizli tanık” ifadesi bulunduğu iddiasıyla Ali ve Elif Kısa çifti, “örgüt üyesi oldukları” gerekçesiyle tutuklanarak Elbistan E Tipi Kapalı Cezaevi’ne gönderildi.

ENGELLİLER GÜNÜNDE ANNE BABALARI TUTUKLANDI

Ali ve Elif Kısa çifti 3 Aralık Dünya Engelliler Günü’nde tutuklandıkları için 2 engelli çocukları da yalnız başlarına kaldı. Çiftin oğullarından biri zihinsel, duyma ve konuşma engelli, tamamen annenin bakımına muhtaç “Ağır Özürlü” raporu bulunan 44 yaşındaki İsmail.

Diğer oğulları ise duyma ve konuşma engelli yüzde 64 engelli raporu bulunan 42 yaşındaki Ahmet.

Ahmet, kardeşine bakabilmek için resim atölyesini kapattı.

Her iki kardeş de duyma ve konuşma engelli olduğu için ne kapı zilini duyabiliyor, ne de ne çevrelerinde gelişecek olası bir durumdan haberdar olabiliyor.

Yakınları; İsmail’de temizlik takıntısı olduğu için her gün annesi tarafından banyo yaptırıldığı, onlarca kez elini yüzünü yıkadığı, birilerinin yardımı olmadan yemek yiyemediği ve tırnaklarını sık sık kestiği için parmaklarını kanattığı ve ilaçlarını zamanında ve düzenli alamadığında aşırı asibeliştiğini belirtti.

TOĞRUL: ÇOCUKLAR YAŞAMLARINI SÜRDÜREBİLME GÜCÜNDE DEĞİL

HDP Milletvekili Mahmut Toğrul da TBMM oturumunda, Ali ve Elif Kısa çiftinin durumuna dikkat çekerek, “Partimize yönelik siyasi soykırım operasyonları devam ediyor. Elbistan’da Ali Kısa, Elif Kısa ve Bekir Kara 3 Aralık’ta gece gözaltına alındılar, tutuklandılar. Aynı kişiler 13 Kasım’da gözaltına alınmıştı ve 2 gün sonra serbest bırakılmıştı. Ancak tekrar gözaltına alınan bu 3 arkadaşımız tutuklandı. Ali Kısa ve Bekir Kara, şu anki ilçe yöneticilerimiz, Elif Kısa ise önceki ilçe yöneticimiz. Ali ve Elif Kısa 70 yaşındalar ve 2 çocukları var. Biri yüzde 80 zihinsel engelli, diğeri de duyma ve konuşma engelli. Evde başka kimseleri yok. 2 çocuk evde tek başına kendilerine bakma ve yaşamlarını sürdürebilme gücü ve becerisinde değil. Aile bunu gözaltında dile getirmiş, ancak buna rağmen tutuklanmışlar” sözleriyle serbest bırakılmalarını istedi.

medyabold

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder