5 Aralık 2019 Perşembe

Rusya, Türkiye’ye mi saldıracak?

Başta ABD, İngiltere, Almanya ve Fransa olmak üzere NATO müttefiki ülkelerde Rusya’nın Türkiye’ye saldırması durumunda yardım yapılıp yapılmaması ile ilgili anketler düzenlenmesi soru işaretlerine neden oldu.

BOLD- NATO toplantısı sona erdi. Ancak yankıları uzun süre konuşulacağa benziyor. Şimdi tartışmaların odağında bir İngiliz araştırma şirketinin yaptığı anket oturdu.

FRANSIZ VE ALMANLAR YARDIMA KARŞI

İngiltere merkezli anket ve veri analiz şirketi YouGov tarafından yapılan bir araştırmada ‘Rusya Türkiye’ye saldırırsa NATO Ankara’yı savunmalı mı? sorusuna Fransızlar ve Almanların çoğunluğu ‘hayır’ yanıtını verirken, Amerikalılar ‘evet’, İngilizler ise bu konuda ikiye bölünmüş bir görüntü verdi.

AMERİKALILAR YARDIM EDİLMESİNDEN YANA

Aynı araştırmada Fransızlar ve Almanlar, Rusya’nın olası bir saldırısı karşısında Romanya ve Ukrayna’ya da yardım edilmesine sıcak bakmazken Yunanistan’ın savunulmasından yana görüş bildirdi. Araştırmada bir diğer ilginç nokta, Almanların çoğunluğu böyle bir senaryoda ABD’ye de yardım edilmesine karşı çıkıyor ancak Amerikalılar Almanya’ya yardıma gidilmesi gerektiğini düşünüyor.

Eski YÖK Başkanı da Davutoğlu’nun yeni partisinde

medyabold

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder