5 Aralık 2019 Perşembe

Suriye İnsan Hakları Gözlemevi Tel Rıfat’ta 8 çocuğun Türkiye’nin topçu ateşiyle öldürüldüğünü doğruladı

Sosyal medyada paylaşılan fotoğraflar, iç savaşı izleyen Suriye İnsan Hakları Gözlemevi tarafından doğrulandı. 8 çocuğun hayatını kaybetti, yaralı çocuklar var.

BOLD – Sosyal medyada üç gün önce paylaşılmaya başlanan ve Türkiye’nin topçu atışı nedeniyle Suriye’de 8’i çocuk 9 kişinin hayatını kaybettiği iddiaları doğrulandı.

2 Aralık günü TSK kontrolündeki Suriye topraklarından yapılan topçu atışları Tel Rıfat’ı hedef almıştı. Suriye İnsan Hakları Gözlemevi olayı araştırdı. Fotoğraflarda yerde bir yaşlı adam ile birlikte yan yana uzatılmış 8 çocuğun cesedi görülüyordu. Ayrıca hastaneden çok sayıda yaralı çocuk görüntüsü de paylaşılmıştı.

Sekiz çocuğun yere yatırılmış cansız bedenleri, onların üzerine kapaklanan üstü başı kana bulanmış kadınları gösteren fotoğraflar, Suriye İnsan Hakları Gözlemevi tarafından doğrulandı.

Bağımsız hareket eden kuruluş, sözkonusu fotoğrafların doğru olduğunu, cansız bedenleri teşhis ederek doğruladı. Gözlemevi, topçu atışının Türkiye’nin kontrolündeki bölgeden yapıldığını da teyid etti.

Çocuklar için dün cenaze töreni düzenlendi.

Suriye resmi haber ajansı SANA da olayı doğrulayan bir haber geçti. Kürt kaynakları olayı ilk anda doğrulayan kuruluşlardı.

Türkiye’nin veto tehdidinde bulunduğu NATO planı onaylandı

medyabold

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder