3 Aralık 2019 Salı

BM Güvenlik Konseyinden Libya ambargosunu delen Türkiye, Ürdün ve Arap Emirliklerine uyarı

Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi Libya’ya silah ambargosunu delen ülkeleri bundan vazgeçmeleri ve çatışmayı körüklememeleri konusunda uyardı.

BOLD – Birleşmiş Milletler tarafından daha önce hazırlanan bir raporda Ürdün, Birleşik Arap Emirlikleri (BAE) ve Türkiye’nin bu ambargoyu defaatle deldiği belirtilmişti.

Konsey üyelerinin tamamı bölgedeki çatışmayı artırıcı adımlardan vazgeçilmesini isterken giderek daha fazla paralı askerin bölgede aktif rol oynamasından duydukları endişeyi dillendirdi.

Geçen ay yayınlanan raporda üç ülkenin ambargoyu deldiği ve bir göçmen kontrol merkezine yapılan hava saldırısından yabancı bir hava aracının sorumlu olma ihtimalinin yüksek olduğu belirtilmişti.

ASKERİ EKİPMAN TEMİNİ

BM uzmanları Ürdün ve Birleşik Arap Emirlikleri’ni General Halife Hafter’e askeri ekipman sağlamakla suçlarken, Türkiye’yi Trablus merkezli Libya Ulusal Mutabakat Hükumeti’ne yardım etmekle suçlamıştı.

Halife Hafter, Mısır tarafından da destekleniyor. Ayrıca son zamanlarda Rus paralı askerlerinin de Hafter’e bağlı güçlere yardım ettiği belirtiliyor.

BM, Türkiye, Ürdün ve BAE’ni Libya’ya uygulanan silah ambargosunu delmekle suçladı

medyabold

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder