5 Aralık 2019 Perşembe

AKP’den ‘çocuk gelin’ affı

AKP, infaz yasasıyla ilgili hazırladığı pakete koymayı planladığı “küçük yaşta evliliklere af” getiren düzenlemede, yaş farkının 15 olması benimsendi. Evlendiği çocukla aralarında 15 yaş fark olanlar tahliye edilecek.

BOLD – AKP’nin önceki gün toplanan Merkez Yürütme Kurulunda (MYK) infaz paketi üzerinde Adalet Bakanlığı, AKP yönetimi ve partinin hukukçu milletvekilleriyle yapılan çalışmalar sonucunda gelinen nokta masaya yatırıldı. Toplantıda çocuklarla evlenenlerin affı de gündeme geldi.

İNFAZ SÜRESİ YARIYA İNECEK

Cumhuriyet’ten Emine Kaplan’ın haberine göre, bütçe görüşmelerinden sonra gecikmesi durumunda ise yeni yılın ilk ayında TBMM gündemine getirilmesi planlanan pakette, istisna tutulan suçlar dışındaki süreli cezaların üçte iki yerine yarı oranında infaz edilmesi üzerinde görüş birliğine varıldı. Buna ek olarak denetimli serbestlik uygulamasının her cezaya sabit 1 yıl uygulanması yerine infaz indirimine tabi tutulan cezanın beşte dördünü yattıktan sonra tahliye edilmesi öngörülüyor.

İLK AŞAMADA 42 BİN KİŞİ TAHLİYE OLACAK

Kadın ve yaşlılar için “cezaevinde hafta sonu ve geceleyin infaz, konutta infaz” biçiminde uygulanan özel infazın kapsamının hapis cezasının üst sınırına yükseltilerek genişletilmesi bekleniyor. İnfaz paketinin bu şekliyle Meclis’ten geçmesi durumunda ilk aşamada 42 bin kişinin tahliye olması bekleniyor.

ÇOCUKLARLA EVLENENLERE AF GELİYOR

Küçük yaşta kızlarla evlenen ve cinsel istismar suçundan cezaevinde yatanların affedilmesiyle ilgili düzenlemenin de infaz paketine eklenebileceği belirtiliyor. Parti içinde yapılan değerlendirmelerde “15 yaşındaki kızla evlenen 60-70 yaşındaki erkekler affedilecek” algısı oluşmaması için düzenlemeye yaş farkı konulması yönünde yapılan müzakerelerde yaş farkının 15 yaş olması benimsendi.

Eski YÖK Başkanı da Davutoğlu’nun yeni partisinde

medyabold

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder