25 Nisan 2020 Cumartesi

65 yaş üstüne 3 saatlik hafta sonu izni yolda

Türkiye’de koronavirüs önlemleri kapsamında 65 yaş üstündekilere getirilen sokağa çıkma yasağı esnetiliyor. Hafta sonları 3 saatliğine sokağa çıkma izni geliyor.

BOLD – Sokağa çıkamamaktan şikâyet edeh 65 yaş üstü vatandaşları sevindirecek bir haber geldi. Salgınla ilgili aldığı bazı önlemleri gözden geçirme kararı alan hükumet, sokağa çıkma yasağı uyguladığı 65 yaş üstüne, hafta sonları 3 saatliğine izin verilmesini ele aldı. Kararın onaylanması halinde 65 yaş üstü, maske ve sosyal mesafe kuralına uyarak yürüyüş yapabilecek. Hürriyet’ten Nurcan Babacan’ın haberine göre, AKP MYK’da ve bakanlıklarda yapılan toplantılarda tartışılan bu değişiklik ile yaşlı grubu kısmen rahatlatmak ve sürekli evde kalmanın yarattığı psikolojik sıkıntıları azaltmak amaçlanıyor. Karar, 21 Mart’tan bu yana sokağa çıkamayan 7.5 milyon kişiyi ilgilendiriyor.

Toplantıda Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Ramazan sonrasında Türkiye’nin biraz nefes alacağını, ancak daha fazla rahatlamanın haziran ortasından sonra görüleceğini dile getirdi. Maske üretimi ve dağıtımı konusu da toplantıda konuşuldu. Maskelerin vatandaşa ücretsiz verilmesine devam edilirken, firmaların bunları isteyene satabilmesi de ele alındı. Fiyatlara belli oranda sınırlama getirip, denetim yaparak maske satışına izin verilebileceği dile getirildi. Bu konunun değerlendirilerek, kararın daha sonra açıklanacağı belirtildi.

medyabold

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder