25 Nisan 2020 Cumartesi

Cepler boşaldı fiyatlar katlandı

Koronavirüs salgını nedeniyle yaşanan ekonomik kriz her geçen gün daha da hissediliyor. Ekonomik zorluklarla boğuşan, cebinde nakdi kalmayan halk, en ucuzunu bulmak için salgın günlerinde bile semt semt geziyor.

BOLD – Türkiye’yi etkisi altına alan koronavirüs salgını, ekonomik krizi daha da derinleştirdi. İşsiz kalan ve hiçbir birikimi olmayan vatandaşlar artan fiyatlar sonrasında nasıl geçineceğini kara kara düşünüyor.

FİYATLAR ARTTI, VATANDAŞ EN UCUZUNU ARIYOR

Mevcut ekonomik krizle birlikte fakirleşen vatandaş, koronavirüs sürecinde de büyük darbe yedi. Patatesin kilogramı 5 liraya kadar yükseldi. Daha önce 7-8 lira bandında satılan limonun kilogram fiyatı 11-12 liraya kadar çıktı. Et ürünlerinin fiyatı ise İstanbul’da ilçeden ilçeye değişiyor. Bazı bölgelerde 50 liradan satılan kıyma, İstanbul’un çeşitli noktalarında 65 liraya kadar yükseliyor. Bu durumlar vatandaşı bu salgın günlerinde bile daha ucuz arayışına itti.

PAZARLARDA TAT, TUZ KALMADI

Millî Gazete’den Furkan Erten’e konuşan Canlar İç ve Dış Ticaret Finans Müdürü Fatih Tutkun, “Pazarlarda sosyal mesafe kuralından dolayı düzen bozuldu. Hem pazarcı esnafı sayısı azaldı hem de akşam saat 17.00-18.00’de pazarın kapatılması vakit sorunu çıkardı. İnsanlar pazara gidemeyince bu sefer market gruplarının sebze ve meyve reyonlarına koştu, panik havası oluştu. Bu da satışları ekstra hızlandırdı. Haliyle fiyatların yükselmesinin temel sebepleri bunlardır” dedi.

BAKANA GÖRE FİYAT ARTIŞININ NEDENİ FIRSATÇILAR

Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli’ye göre ise süreçte yaşanan sıkıntılar, talebin artması ve fırsatçılardan dolayı meydana geldi. Pakdemirli, “Arz ve tüketim dengesine göre 50 kadar ürünü şu anda takip ediyoruz. Zaman zaman patateste, soğanda ufak tefek fiyat artışları görüyoruz ama burada perakende sektörünün düzgün yürüdüğünü, toptan çıkışlarının da düzgün olduğunu ancak aradaki lojistik zincirinde bazı fırsatçıların da bulunduğunu görüyoruz. Böyle bir zamanda böyle bir fırsatçılık görülürse mutlaka gereği yapılacaktır” dedi.

Müebbet hapis verilen subay adayı Mesut Kara’nın savunması

medyabold

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder