22 Nisan 2020 Çarşamba

Küçük illerde satın alacak maske bulamayanlar ceza kıskacında

Maske dağıtımında yaşanan sorunlar nedeniyle taşradaki küçük sanayi esnafı zor günler geçiriyor. Mesaj gelmediği için maske alamayan esnaf, maske takmadıkları nedeniyle jandarma tarafından ceza yazmakla tehdit ediliyor. CHP’li Süleyman Girgin, “Burada bir bit yeniği mi var?” diye sordu.

BOLD – Küçük illerde maske bulunamaması nedeniyle büyük sorunlar yaşandığını belirten TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu üyesi ve CHP Muğla Milletvekili Süleyman Girgin, “Maske satışının yasaklanması ‘Kriz birileri için fırsata mı dönüştürülüyor’ sorusunu akla getiriyor” dedi.

JANDARMADAN CEZA TEHDİDİ

Cumhuriyet’ten Mustafa Çakır’ın haberine göre Maske dağıtımında yaşanan sorunlar nedeniyle taşradaki küçük sanayi esnafı zor durumda kaldı. Hiçbir yerde bulamadığı için maske takamayan esnaf jandarma tarafından uyarılıyor. Eczaneye giden esnaf ise mesaj gelmediği için maske alamıyor. CHP Muğla Milletvekili Süleyman Girgin, “Vatandaş salgınla mı mücadele etsin, işsizlik ve açlıkla mı mücadele etsin, maske derdine mi düşsün” dedi.

KRİZ FIRSATA MI DÖNÜŞTÜRÜLÜYOR?

Maske satışının yasaklaması ve maske konusunda yaşanan sorunların “kriz birileri için fırsata mı dönüştürülüyor” sorusunu akla getirdiğini belirten Girgin, “Bu konuda sicili pek parlak olmayan iktidarın maske konusundaki tutumu vatandaşlarımızın ‘burada da bir bit yeniği mi var’ diye sorgulamasına neden oluyor” diye konuştu.

ABD’de can kaybı 42 bini geçti!

medyabold

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder