24 Nisan 2020 Cuma

Ücretsiz izne çıkarılan işçi kıdem tazminatı da alamayacak

AKP hükumetinin salgınla mücadele kapsamında TBMM’den geçirilen yasa ile işverene işçiyi tamamen veya kısmen ücretsiz izne ayırabilme yetkisi verildi. Bu maddeye göre ücretsiz izne çıkarılan işçi, haklı fesih hakkını kullanarak kıdem tazminatı da alamayacak.

BOLD – Hükumet salgınla mücadele gerekçesiyle önlemler paketini yasalaştırdı. Bu paketle birlikte işverene işçiyi 3 ay süreyle (Cumhurbaşkanı tarafından bu süre 6 aya kadar uzatılabilecek) ücretsiz izne çıkarma yetkisi verildi.

MADDE YÜRÜRLÜKTE, İŞTEN ATILMALAR BAŞLAYACAK

Cumhuriyet’ten Mustafa Çakır’ın haberine göre yasadaki ifade aynen şöyle: “Bu maddenin yürürlüğe girdiği tarihten itibaren 3 aylık süreyi geçmemek üzere işveren işçiyi tamamen veya kısmen ücretsiz izne ayırabilir.” Bu maddeye göre ücretsiz izne çıkarılan işçi, bu gerekçeyle haklı fesih hakkını kullanarak kıdem tazminatı da alamayacak.

NAKİT DESTEĞİ ÖDEMELERİ BAŞLADI

Yasaya göre kıdem tazminatı alamadan işlerinden olacak işçiler için açıklama yapan Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk, “Ücretsiz izne ayrılan işçilerimiz için nakdi ücret desteği uygulamasının başvuruları bugün başladı” dedi.

Adalara giriş-çıkışlar bir ay süreyle yasaklandı

medyabold

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder