23 Nisan 2020 Perşembe

ABD’de koronavirüsten ilk ölümün açıklanandan 3 hafta önce gerçekleştiği belirlendi

ABD’de yapılan otopsi bulgularına göre koronavirüs sebebiyle ilk can kaybının resmi olarak açıklanan tarihten 3 hafta önce yaşandığı belirlendi.

BOLD – Amerikalı sağlık yetkilileri, California’da Şubat ayı başı ve ortasında hayatını kaybeden iki hastanın koronavirüs sebebiyle öldüğünü açıklandı. ABD’de koronavirüs sebebiyle ilk can kaybının 29 Şubat’ta Washington eyaletinde yaşandığı açıklanmıştı. California’nın Santa Clara bölgesi yetkilileri Salı günü yaptıkları açıklamada, 6 Şubat ve 17 Şubat tarihlerinde iki kişinin evlerinde hayatını kaybettiğini ve bu kişilerin Hastalık Kontrol ve Önleme Merkezleri’ne (CDC) tetkik için gönderilen doku örneklerinde koronavirüs tespit edildiğini belirtti.

OCAK AYINDA BÖLGE İÇİ BULAŞMA

Yetkililere göre, Şubat ayı başları ve ortasında hayatını kaybeden bu iki hasta virüse, uluslararası seyahat sebebiyle değil, bölge içinde virüsün yayılması sonucu yakalandı. Koronavirüsün yol açtığı Kovid-19 hastalığının kuluçka süresi 14 gün. Virüs yüzünden hayatını kaybedenler genellikle 3 hafta boyunca semptomları gösteriyor. Bu verilere göre, 6 Şubat’ta hayatını kaybeden hastanın Ocak ayı başlarında virüse yakalanmış olabileceği belirtiliyor. O dönem korona testi yalnızca yurt dışına seyahat etmiş olan kişilere yapılıyordu. Uzmanlar, ABD’de ilk ölüm vakasının açıklanan tarihten daha önce yaşanmış olduğu bulgusunun, testlerin sınırlı olarak yapılması sebebiyle bazı vakaların tespit edilemeyeceği yönünde yaptıkları uyarıları haklı çıkardığını savundu.

Avustralya Başbakanı korona salgını için uluslararası soruşturma istedi

medyabold

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder