24 Nisan 2020 Cuma

Kılıçdaroğlu: Bilim Kurulu’nun önerileri dinlenmiş olsaydı daha iyi olurduk

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, koronavirüsle mücadelede gelinin noktanın sağlıkçıların başarısı olduğunu belirtti. Hükumeti Bilim Kurulunun önerilerini zamanında dikkate almamakla eleştirdi.

BOLD – Kılıçdaroğlu, “Eğer ilk başlangıçta Bilim Kurulu’nun önerileri dikkate alınmış olsaydı, bugünkü noktadan da iyi durumda olurduk. Önce dinlemediler, sonra söylediklerinin ne derece doğru olduğunu anladılar” dedi.

GELİNEN NOKTA SAĞLIKÇILARIN BAŞARISI

Habertürk’ten Muharrem Sarıkaya’yla maske takarak konuşan Kılıçdaroğlu, koronavirüs salgınıyla mücadelede gelinen noktayı değerlendirdi. Kılıçdaroğlu, “Bu sağlıkçıların ve Bilim Kurulu’ndaki doktorların başarısı” ifadelerini kullandı. Hükümeti Bilim Kurulunun önerilerini zamanında dikkate almamakla suçlayan Kılıçdaroğlu, “Bizdeki sağlık personeli her şeye rağmen çok iyi yetişmiş bilgi birikimine sahip. Bu gelinen nokta sağlıkçıların başarısıdır. Çok iyi iş çıkardılar hâlâ da çıkarıyorlar. Eğer ilk başlangıçta Bilim Kurulu’nun önerileri dikkate alınmış olsaydı, bugünkü noktadan da iyi durumda olurduk. Önce dinlemediler, sonra söylediklerinin ne derece doğru olduğunu anladılar…” dedi.

BEDAVA EKMEĞİN NE SAKINCASI VAR

Kılıçdaroğlu, CHP’li belediyelerin yardımlarıyla ilgili tartışmalara “Arkadaşlarımızı uyardım, bazı konulara girmemelerini istedim. Halk neyin ne olduğunu görüyor. Belediye bedava ekmek dağıtmak istiyor, bunun olmasında ne sakınca var Allah aşkına… Her neyse herkes her şeyi görüyor…” değerlendirmesi yaptı.

CHP’nin Büyük Kurultayının ne zaman yapılacağıyla ilgili soruya ise, “İnsanlar ne zaman bir araya tekrar gelecekler onu bilemiyoruz” cevabı verdi.

Canan Kaftancıoğlu hakkında Fahrettin Altun soruşturması!

medyabold

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder