22 Nisan 2020 Çarşamba

Akkuyu’da işçilere salgın izni yok

Daha önce koronavirüs tespit edilen bir işçinin karantinaya alındığı Akkuyu Nükleer Santrali’nde işçiler salgın risklerine karşın çalıştırılmaya devam ediyor. Koranavirüs tedbirleri kapsamında sokağa çıkma yasağına rağmen çalışmaları devam eden santraldeki bu durum Meclis gündemine taşındı.

BOLD – Yapımı devam eden Akkuyu Nükleer Santrali’nde, risklere rağmen işçiler çalıştırılmaya devam ediyor.  Silifke Kaymakamlığı İlçe Hıfzısıhha Kurulu, Akkuyu çalışanları için sokağa çıkma yasağı uygulanmayacağını açıkladı.

SALGIN GÖRÜLMESİNE KARŞIN ÇALIŞMALAR SÜRÜYOR

Sözcü’de yer alan habere göre konuyu Meclis gündemine taşıyan CHP Mersin Milletvekili Alpay Antmen, “10 Nisan 2020 tarihinde Akkuyu Nükleer A.Ş’nin taşeron şirketinde çalışan bir personelin, koronavirüs teşhisi ile karantinaya alındığı, temas ettiği kişilerin de izole edildiği bildirildi. Risklere rağmen çalışma devam ediyor” dedi. Antmen, “İşçilerde yasağa rağmen çalıştırılmamalı. İnsan mı daha önemli nükleer tesis mi?” dedi.

5 BİNDEN FAZLA İŞÇİ ÇALIŞIYOR

Enerji ve Tabi Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez’in yanıtlaması istemiyle TBMM’ye önerge veren Antmen, “Akkuyu Nükleer Santral inşaatında kaç çalışan var? Çalışanlara corona virüsü testi yapıldı mı? Yapıldıysa bu testlerin kaçı pozitif çıkmıştır?” diye sordu. Yapımı devam eden Akkuyu Nükleer Santrali’de 5 binden fazla işçinin çalıştığı öğrenildi.

“NEDEN YASAK UYGULANMIYOR?”

CHP Mersin Milletvekili Ali Mahir Başarır da, yapım aşamasında olan Akkuyu Santrali çalışanlarına, neden sokağa çıkma yasağı uygulanmadığını sordu. CHP’li Başarır da İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’nun yanıtlaması istemi ile verdiği önergede, “Akkuyu Nükleer Santrali’nin elektrik üretmemesine rağmen, şantiye çalışanlarının toplum sağlığı açısından sokağa çıkma yasağından muaf tutulmaları mantıklı değil” dedi.

ABD’de can kaybı 42 bini geçti!

medyabold

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder