25 Nisan 2020 Cumartesi

TÜBİTAK Başkanı Mandal’dan koronavirüs aşısı ve ilacı için tarih

Korona aşısı ve ilaçla ilgili bilgi veren TÜBİTAK Başkanı Prof. Dr. Mandal, “Klinik öncesi aşamaları ilaç için yaz aylarında belki daha erken üretme noktasında olacağız. Aşıda ise 9 aylık zaman diliminde klinik öncesi aşama tamamlanacak” dedi.

BOLD – Kovid-19 Türkiye Platformu’nun, ilaç ve aşı çalışmalarını sürdürdüğü bilgisini veren Türkiye Bilimsel ve Teknolojik Araştırma Kurumu (TÜBİTAK) Başkanı Prof. Dr. Hasan Mandal, “Klinik öncesi aşamaları ilaç için, bu yaz belki daha erken üretme noktasında olacağız. Aşıda ise 9 aylık zaman dilimi içinde klinik öncesi aşama tamamlanacak” diye konuştu.

Prof. Dr. Hasan Mandal

SÜREÇ 14 PROJE İLE BAŞLADI 16 İLE DEVAM EDİYOR

Dokuz veya 12 aylık zaman diliminde projelerini gerçekleştirilebilecek bilim insanlarından önerilerini aldıklarını söyleyen Prof. Dr. Mandal, 14 proje ile başlayan sürecin 16 projeyle devam ettiğini belirtti. İlaçla ve aşıyla ilgili grupların sinerji halinde çalıştığını ifade etti.

Değişik gruplarca virüsün izole edilmesinin başarıldığı bilgisini vererek şimdi virüsün genetik karakterizasyonunun yapılması gerektiğini kaydetti.

GENETİK KARAKTERİZASYONU GELECEK HAFTA ÇIKARTILACAK

Mandal, “Gelecek hafta içerisinde genetik karakterizasyonunu çıkarmış olacağız. Virüsü artık tanıyoruz ve hem ilaç hem aşı tarafında nasıl mücadele edeceğimizin en önemli göstergeleri arasında olacak” dedi.

Turizmde salgın sonrası plan hazır

medyabold

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder