24 Nisan 2020 Cuma

Bilgisayarı olan öğrenci listesinde Türkiye 77 ülke arasında 64’üncü

OECD’nin Kovid-19 Salgınında Eğitim Araştırması’nda Türkiye, ‘eğitim ve ödev için kullanabileceği bilgisayarı olan öğrenciler’ sıralamasında 77 ülke arasında 64’üncü olabildi. ‘Sessiz bir çalışma yeri olan öğrenciler’ listesinde ise 49’unculuğa yerleşti.

BOLD – Ekonomik Kalkınma ve İşbirliği Örgütü (OECD) koronavirüs (Kovid-19) sürecinde ülkelerin eğitim durumuna ilişkin bir rapor hazırladı. ‘Kovid-19 Salgınında Eğitim’ başlıklı rapora göre Türkiye, bilgisayar sahibi öğrenciler listesinde 77 ülke içinde ancak 64’üncü olabildi.

‘Sessiz bir çalışma yerine erişimi olan öğrenciler’ listesinde ise 49’unculuğa yerleşti. Belarus’un birinci olduğu bu sıralamada Kazakistan, Azerbaycan ve Bosna Hersek, Türkiye’yi geçti. Hollanda’nın 2’nci, Ukrayna’nın 3’üncü sıralamada Filipinler ve Endonezya sonda yer aldı.

İNTERNET BAĞLANTISINA ERİŞİMDE DE SON SIRALARDA YER ALDI

Yine Endonezya’nın 77’nci olarak son sırayı aldığı ‘İnternet bağlantısına erişimi olan öğrenciler’ sıralamasında Türkiye, 70’inci oldu. Danimarka, Finlandiya ve Estonya, internet bağlantısına erişimi en çok yüksek ülkeler şeklinde sıralandı.

Ülkelerin, okul çalışmaları için kullanabileceği bilgisayarı olan öğrencilere göre de sıralandığı listede Türkiye, OECD ortalamasının altında kaldı.

AVANTAJLI OKULLARDA ORAN YÜZDE 90’A YAKLAŞTI

Türkiye, ‘Okul Çalışmaları İçin Bilgisayara Erişim’ başlıklı 77 ülkelik listede 64’üncü oldu. Bilgisayara erişim ortalaması yüzde 70 altında kalırken ‘avantajlı okullarda’ki öğrencileri için oran yüzde 90’a yaklaştı. Danimarka, Slovenya ve Norveç, listenin ilk üç sırasında, Dominik Cumhuriyeti, Filipinler ve Endonezya ise son sırasında yer aldı.

Mayıs sonundan itibaren normalleşme başlayabilir

medyabold

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder