22 Nisan 2020 Çarşamba

AKP’liler yapınca espri vatandaş yapınca gözaltı

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca’nın her gün koronadan hayatını kaybedenlerin sayısını paylaştığı tablo ile oynayarak Gaziantepli erkeklerin durumunu paylaşan belediye tepki çekti.

BOLD- AKP’li Fatma Şahin’in başkanlığını yaptığı Gaziantep Büyükşehir Belediyesi, Sağlık Bakanı Fahrettin Koca’nın günlük koronavirüs verilerinin paylaşıldığı tabloyu photoshop ile değiştirerek “Gaziantep’te erkeklerin durum tablosu” adlı bir tablo yayınladı.

ÖLENLERİN YERİNE ÜTÜ VE YEMEK YAPANLARIN SAYISI

Her gün ölen vatandaşların ve yeni eklenen vakaların sayısının verildiği tabloda, “Bugünkü temizlik yapanların sayısı, ütü ve yemek yapanların sayısı, hamur işi yapmayı sevenlerin sayısı ve evden kovulanların sayısı” gibi ifadeler yer aldı. Tablonun üzerine ise, “La yorum bu gedişnen evin yolunu yitiricig valla arvat ne diyse onu yapıyg. Sizing evde durumlar naava?” sözlerine yer verildi.

TEPKİLERDEN SONRA KALDIRILDI

GBB resmi sosyal medya hesabından yapılan paylaşıma, belediye yetkililerini lakayt bulan vatandaşların tepkisi sert oldu. Gelen yorumlarla AKP’li belediye, dünya üzerinde şuana kadar yüz binlerce insanın canına mal olan virüsle dalga geçmek ve mizah konusu yapmakla eleştirildi. Paylaşım, sosyal medyadaki tepkiler üzerine kaldırıldı.

SONRA MİZAHTAN TUTUKLUYORLAR

Bir sosyal medya kullanıcısı da esprili paylaşımları yüzünden tutuklananları hatırlatarak, “Virüsle dalga geçmek de ne bileyim. Sonra ofansif mizah yapınca insanlar tutuklanıyor” ve “Bu nasıl bir üsluptur, ölenler, hasta olanlar var ve dalga geçiyorsunuz, yazık…” yorumunu yaptı.

İstanbul Çekmeköy’de bir sosyal medya kullanıcısı koronavirüs önlemleri kapsamında plaka sayılarına göre trafiğe çıkacak taksiciler hakkında yaptığı ‘Bağcılardaki taksi durağında 0 tek mi çift mi? kavgası: 2 yaralı’ esprisi sonrası gözaltına alınmıştı.

Twitter’da “Taksi durağında 0 tek sayı mı çift mi sayı mı kavgası” esprisine gözaltı

medyabold

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder