10 Mart 2021 Çarşamba

11 ayda halkın cebinden 1.1 milyar lira reçete parası çıktı

Kovid-19 salgınında vatandaşlardan kesilen reçete parası, 1.1 milyar liraya ulaştı. Reçete başına 3 TL emeklilerin maaşından kesildi. Sigortalılar ise ilaç alırken eczanelerde ödedi.

BOLD ÖZEL- Vatandaşlar koronavirüs pandemisi boyunca sağlığa cebinden para ödemeye devam etti. Bold’un Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) verilerinden yaptığı hesaplamalara göre 2020 yılının 11 ayında vatandaşlara 312 milyon 958 bin adet reçete yazıldı. Üç ilaca kadar her bir reçete için 3 TL kesilen vatandaşlardan 938 milyon 874 bin lira tahsil edildi.

Üç ilaçtan sonra artı bir ilaç için ilave 1 lira daha vatandaşların cebinden çıktı. Böylece geçen yılın Ocak-Kasım döneminde toplamda 1.1 milyar lira reçete parası emekli ve sigortalılardan alınmış oldu.

İLAÇ KATILIM PAYIYLA 3 MİLYAR LİRA

Yüzde 10 ile yüzde 20 arasında değişen ilaç katılım payları dahil edildiğinde halkın cebinden sadece ilaç için çıkan paranın 3 milyar lirayı geçtiği tahmin ediliyor. Sigorta primi toplayamayan ve açığı 67.4 milyar lirayla rekor kıran SGK, vatandaştan aldığı parayla yine millete sağlık hizmeti verebiliyor.

SGK battı: 67.4 milyar TL rekor açık

 

medyabold

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder