12 Mart 2021 Cuma

Mısır’dan Türkiye açıklaması

AKP hükumetinin, Mısır Devlet Başkanı Sisi ile yeniden temas çabaları gündeme oturdu. Mısırlı bir yetkili, Türkiye ile diplomatik temasların ‘yeniden’ başlaması diye bir tanımlama yapılamayacağını söyledi.

BOLD – Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu’nun, “Mısır ile hem istihbarat düzeyinde hem de dışişleri bakanlıkları düzeyinde temaslarımız var. Diplomatik düzeyde temaslarımız başladı.” Sözlerine Mısır’dan cevap geldi.

HUKUK KURALLARI VURGUSU

Mısır haber ajansı MENA’nın, ismini açıklamadığı resmi bir kaynağa dayandırdığı haberde, Mısırlı yetkili, iki ülke halkları arasında güçlü bağların olduğuna işaret etti. Mısır’ın, kendisiyle normal ilişkiler kurmak isteyen herhangi bir ülkeden, uluslararası hukuk kurallarına, iyi komşuluk ve egemenlik ilkelerine uymasını ve bölgedeki Arap ülkelerinin içişlerine müdahale girişimlerini durdurmasını beklediği vurguladı.

MAZLAHATGÜZAR SEVİYESİNDE

Mısırlı yetkili, Türk ve Mısır diplomatik misyonlarının maslahatgüzarlık düzeyinde çalışmalarını sürdürdüğüne dikkat çekti. Türkiye ile diplomatik temasların “yeniden” başlaması diye bir tanımlamanın yapılamayacağını aktardı.

 

medyabold

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder