12 Mart 2021 Cuma

Suudilerin Yemenlileri vurduğu bombalar Türkiye’den

Açlıkla mücadele eden Yemen halkına bomba yağdıran Suudi Arabistan uçaklarının kullandığı bombaların Türkiye’den gittiği anlaşıldı. Skandalı Sayıştay ortaya çıkardı.

BOLD – AKP tarafından ‘ümmetin lideri’ olarak nitelendirilen Cumhurbaşkanı Recep Tayip Erdoğan’ın Yemen’in bombalanması için Suudi Arabistan’a bomba verdiği ortaya çıktı. Alamadığı bombaların parasının da peşine düşmeyen Erdoğan’ın, bomba tedariğini uzun süre devam ettirdiği belirtildi.

BOMBALARI MKEK ÜRETTİ

Sayıştay raporları Yemen’deki Müslümanların Türkiye bombaları ile bombalandığını ortaya çıkardı. Makine ve Kimya Endüstrisi Kurumunun (MKEK) 2019 yılı denetim raporunda Suudi Arabistan’a yapılan bir silah ihracatından kaynaklanan 120,3 milyon dolarlık borcun 66,2 milyon dolarının ödenmediği belirlendi. Borcun ödenmemesi ile ilgili sözleşmede herhangi bir yaptırım bulunmazken Türkiye Suudi Arabistan’a bomba ihracını sürdürdü.

MKEK HER YIL 200 MİLYON DOLARLIK SİLAH İHRAÇ EDİYOR

Türk savunma sanayisinin silah ve mühimmat üreticisi MKEK, her geçen yıl ciro ve ihracat rakamlarını ciddi oranda artırıyor. Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK) ve güvenlik güçlerinin her çeşit silah, mühimmat, roket, patlayıcı madde, harp araç ve gereç ihtiyacını karşılayan MKEK, bini aşkın çeşitte savunma sanayisi ürünü imal ediyor. MKEK, ortalama 200 milyon doların üzerinde silah ihraç ediyor.

MKEK’NİN ÜRETMEDİĞİ SİLAH YOK

5,56-203 milimetre arasındaki tüm kalibrelerde silah ve mühimmatı tek çatı altında üretme kabiliyetine sahip MKEK, güvenlik güçlerinin ihtiyaç duyduğu farklı kalibredeki mühimmatları, obüs, tank, havan ve topçu roketi mühimmatlarını, MK serisi ve nüfuz edici bombaları, güvenlik güçleri envanterinde bulunan G-3, MP-5 ve MG-3 gibi çeşitli piyade ve makineli tüfekleri, Altay tankına, Korkut hava savunma sistemine, T-155 Fırtına ve Panter obüslerine ait silah sistemlerini üretme kabiliyetine sahip. MKEK, değişik tipteki havan ve roket sistemleri ve mühimmatlı sevk barutlarını ve patlayıcıları da üretebiliyor.

Aşı kaosu: Fahrettin Koca iki haftada iki mevsim atladı

medyabold

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder