11 Mart 2021 Perşembe

Boykotçu ve kararsızların büyük yükselişi: AKP’nin en büyük rakibi oldular

Avrasya Araştırmanın anket çalışmasına göre, oy kullanmayacağını söyleyen seçmen ve kararsız seçmenin toplamı yüzde 20’nin üzerinde. Bu rakam kararsızlar dağılmadan oyu yüzde 29 olan AKP’den sonraki en büyük oran.

BOLD – Avrasya Araştırma Başkanı Kemal Özkiraz partilerin oy oranlarına ilişkin son anket çalışmasını kamuoyu ile paylaştı.

Verilerine göre, Cumhur İttifakı’nın oy oranında düşüş yaşandığı görüldü. AKP yüzde 29 oy alırken ittifakın diğer ortağı MHP yüzde 6,8 ile baraj altında kalıyor.

Kararsızlar dağıtıldığında ise, AKP yüzde 35,4, MHP ise yüzde 8,3 alarak yine baraj altında kaldı.

Araştırmaya göre, karasızlar dağılmadan diğer partilerin aldığı oy yüzdeleri ise şöyle: CHP yüzde 18,2, İyi Parti 12,9, HDP yüzde 9,3, DEVA yüzde 2, Gelecek yüzde 0,6, Diğer 0,5.

BOYKOTÇU VE KARARSIZLAR AKP’DEN SONRA 2. SIRADA

Erken seçim iddialarının her gün konuşulduğu Türkiye’de, boykotçu ve kararsız seçmen oranı da artmaya devam ediyor. Özkiraz’ın açıkladığı anket çalışmasına göre karasız seçmen oranı yüzde 13,8. ‘Oy kullanmayacağım’ diyenlerin oranı ise 6,7. Sadece karasızların oyu, araştırmaya göre 3. en çok oy alan İyi Partinin oyundan fazla.

Boykotçu ve kararsız seçmenin toplam oy oranı ise 20,5. Bu oran Ana Muhalefet partisi CHP’nin aldığı oy oranından bile fazla.

‘Zıplamayan Tayyip’tir’ sloganı suç sayıldı

medyabold

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder