13 Mart 2021 Cumartesi

İşsiz halktan temizlikçi kadrosu için rekor başvuru

Adalet Bakanlığı, Bolu Adliyesinde çalıştırılmak üzere temizlik görevlisi alımı için ilan verdi. 7 kişinin alınacağı temizlik görevlisi kadrosuna 2 bin kişi başvurdu.

BOLD – Adıyaman’da adliyede 9 kişilik temizlik görevlisi kadrosu için 5 bin 217 kişinin başvurduğunun ortaya çıkmasının ardından Bolu’da da 7 kişilik iş ilanına 2 bin kişi başvurdu.

TEMİZLİKÇİ İLANINA REKOR BAŞVURU

Türkiye İstatistik Kurumu’nun son açıkladığı veriler işsizliğin azaldığını öne sürse de gerçekte durum ise farklı gözüküyor. Adalet Bakanlığı’nın Bolu Adliyesinde çalıştırılmak üzere Türkiye İş Kurumu üzerinden verdiği 7 kişilik temizlik görevlisi ilanına rekor başvuru oldu. İŞKUR’un internet sitesinde yer alan ve 4 gün yayında kalan ilana bin 824 kişi başvurdu. Gerçek Gündem’den Cemre Kuşaklı’nın haberine göre, ilana başvuran adayların yüzde 25’inin “ön lisans ve lisans” mezunu olmaları ise dikkat çekti.

ADIYAMAN’DA DA TABLO AYNI

Adıyaman’da Adalet Bakanlığı’nın açtığı 9 kişilik temizlik görevlisi kadrosu için 5 bin 217 kişinin başvurduğu ortaya çıkmıştı. Bunlardan bin 143’ü üniversite mezunu olması dikkat çekmişti. 600 bin nüfuslu Adıyaman’da sadece İş-Kur’a kayıtlı 34 bin 690 işsiz bulunurken, kayıtlı olmayan işsizler ve pandemi sürecinde iş yerini kapatıp işsiz kalanlar bu sayının dışında yer alıyor.

RESMİ VERİLERE GÖRE İŞSİZLİK AZALDI

AKP’li Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan tarafından geçen ay atanan Jeoloji Mühendisi Sait Erdal Dinçer’in başında olduğu Türkiye İstatistik Kurumu, Hanehalkı İşgücü Araştırması’nda yeni bir metodolojiye geçti. Yeni hesaplama ile işsiz sayısı 2021 yılı Ocak ayında bir önceki aya göre 1000 kişi azalarak 3 milyon 861 bin kişi oldu. İşsizlik oranı ise 0,4 puanlık azalışla yüzde 12,2 seviyesinde gerçekleşti. İstihdam ise 822 bin kişi arttı.

82 yaşındaki Alzheimer hastası Bekmezci savunma bile yapamadı

 

medyabold

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder