10 Mart 2021 Çarşamba

Borcunuz borç: Tayyip Erdoğan halka temmuza kadar süre verecek

Birçok ülke pandemi dolayısıyla halkına ve firmalarına para desteği sunarken AKP hükumeti borç ötelemeyi tercih ediyor. Yarın Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın açıklayacağı paketle borçlar temmuz ayına ötelenecek.

BOLD – AKP’li Cumhurbaşkanı Tayip Erdoğan’ın yarın açıklayacağı paketin ayrıntıları belli oldu. Yarın açıklanması beklenen paketten vergi, SGK ve banka borçlularına yeni kolaylık, teşviklere otomatik sistem, ticari davalara ön uzlaşma, kurumlar vergisine örtülü zam, kamu alacağında mahsuplaşma çıkması bekleniyor.

KAMUDA YATIRIMLAR DURACAK

Her sıkıştığında reform paketi açacağını ilan edip ardından halka yeni yükler ve borçlulara af getiren hükumet, yarın yeni paket açıklamaya hazırlanıyor. Paketin, biri kamu tasarrufları diğeri borç öteleme, yatırım teşvikleri ve yeni kaynak yaratma maddelerinden oluşan iki ayaktan oluşması bekleniyor. Hazırlanan çalışmalara göre, kamuda yatırımlar dahil birçok konuda, kemer sıkmaya gidilecek. Bu yolla faiz dışı fazla verilerek, bir anlamda yabancılara borç garantisi sunulacak.

BORÇ ÖDEME SÜRESİ UZATILACAK

Sözcü’den Erdoğan Süzer’in haberine göre paketin ikinci ayağında ise en son yapılan borç affının ödeme süresinin haziran ya da temmuz ayına uzatılması, 1 Eylül’den sonra ödenmeyen borçların da kapsama alınması ile sicil affı gibi maddelerinin olması bekleniyor. Pakette yatırımcıya teşviklerden otomatik yararlanma, geçici vergilere düzenleme, Kurumlar Vergisi’ne örtülü zam, mülkiyet hakkının garanti edilmesi gibi maddeler de yer alacak.

KHK’lı Merve Öğretmen: Apartmana ‘burada terörist istemiyoruz’ yazıldı

medyabold

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder