13 Mart 2021 Cumartesi

Aşıyı bulan Prof. Şahin: Koronavirüs en kötüsü değil

Biontech’in kurucusu Prof. Dr. Uğur Şahin, koronavirüs salgınının dünyanın gördüğü en kötü salgın olmayacağını ve gelecekteki salgınlar için hazırlıklı olmak gerektiğini belirtti. Şahin, “Aşı üretildikten sonra tüm dünyayı üç ay içinde bağışık hale getirecek üretim kapasitesine sahip olmalıyız” dedi.

BOLD –  Koronavirüs salgınına karşı ilk aşıyı geliştiren Biontech şirketinin kurucusu bilim insanı Prof. Dr. Uğur Şahin, Kovid 19 salgınıyla ilgili çarpıcı açıklamalarda bulundu

Bloomberg’e konuşan Şahin, Kovid-19 salgınının dünyanın gördüğü en kötü salgın olmayacağını, gelecekte hepimizi daha ölümcül ve yıkıcı salgınların beklediğini belirtti. Bu durumla başa çıkmanın anahtarının hazırlıklı olmak olduğuna dikkat çeken Şahin, insanlığın alabileceği en büyük önlemin aşılarda saklı olduğunu kaydetti.

DÜNYA NÜFUSU İÇİN YETERLİ DOZU ÜRETMEYE HAZIR DEĞİLİZ

Şahin, “İlaç üreticileri ve dünya devletlerinin birincil hedefi bir aşı üretildikten sonra tüm dünyayı üç ay içinde bağışık hale getirecek bir üretim kapasitesine ulaşmak olmalıdır” dedi.  Şahin, bunun çözümünün ise devletler ve özel sektör arasında yapılacak ortaklıkta yattığını belirtti. Şahin, “Dünyadaki tüm nüfus için yeterli dozu üretmeye hazır değiliz. Bunun değişmesi gerek. Aşıyı sadece hızlıca bulmak değil aynı zamanda yeterli dozu hızlıca üretmek de en önemli zorunluluk” ifadelerini kullandı.

HEDEF 2022’YE KADAR 3 MİLYAR DOZ AŞI

Şu an itibarıyla Avrupa nüfusunun yüzde 7’si, ABD nüfusunun ise yüzde 19’u en az 1 doz aşıyı oldu. Şahin, aşı üreticilerinin gelecek yıl tüm dünyaya yetecek dozu sağlayacağını kaydediyor. Pfizer-BioNTech’in 2022 için koyduğu yıllık hedef Şahin tarafından 3 milyar doz olarak açıklanmıştı. Ortaklıklara açık olduğunu belirten Şahin, “Ancak sadece onlara bağlı kalamayız” diye konuştu.

Polisin öldürdüğü Floyd’un ailesine 27 milyon dolar tazminat ödenecek

medyabold

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder