11 Mart 2021 Perşembe

Nihat Hoca’ya koltuk yetmiyor!

KHK ile 6 bin akademisyeni işten atan AKP’nin her şehre açtığı üniversitelere kadro bulunamıyor. Üniversitelerde bile birçok makama tek kişi vekalet ediyor. Son olarak Nihat Hatipoğlu’nun rektörü olduğu üniversitede 4 dekan vekilliği görevi üstlendiği ortaya çıktı.

BOLD – AKP’ye yakınlığıyla bilinen Gaziantep İslam Bilim ve Teknoloji Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Nihat Hatipoğlu’nun, 8 fakültenin bulunduğu üniversitede Tıp, Güzel Sanatlar ve Mimarlık, İktisadi İdari ve Sosyal Bilimler ile İslami İlimler fakültelerinin dekanlıklarını vekâleten yürüttüğü ortaya çıktı.

ÜNİVERSİTE VAR AKADEMİSYEN YOK

Cumhuriyet’ten Sefa Uyar’ın haberine göre AKP’nin her ile bir üniversite kampanyası ile açılan üniversiteler, akademik seviyeleri ve eski AKP’li rektörler nedeniyle sık sık gündeme geliyor. Üniversitelerdeki fakültelere, farklı alanlardaki kişilerin vekaleten atanması, bir kişinin birden fazla fakültenin dekanlığını yapması da tepki çekiyor. Daha önce “adrese teslim kadro” iddiaları ile de gündeme gelen üniversitenin rektörlüğünü yapan Hatipoğlu, 11 kişilik senatoda da 5 kişilik görev yürütüyor. 2018 yılında kurulan üniversitede, 8 fakültenin dekanlığını 2 isim yürütüyor. 9 kişilik yönetim kurulu, sadece 3 kişiden oluşuyor.

AKADEMİK YAPILANMA TAMAMLANAMADI

Üniversite yetkilileri, toplam 799 öğrencinin eğitim gördüğünü söylerken, kurulan fakültelere dekan vekili atanması gerektiğini ancak “üniversite yeni kurulduğu için akademik yapılanmasını henüz tamamlamadığını, bu nedenle de üniversitede Rektör Hatipoğlu dahil bulunan 3 profesörün imza yetkisi açısından dekan vekilleri olarak görevlendirildiğini” kaydetti. Yetkililer, “ek olarak yürütülen dekan vekilliği görevleri nedeniyle bu isimlerin herhangi bir ücret almadığını” söyledi.

ÜNİVERSİTEDE TOPLAM 3 PROFESÖR VAR

Üniversitede, fakültelerin öğretim üyesi kadrosu dikkat çekiyor. Üniversite kadrosu bulunan bir profesörün Gaziantep Üniversitesi’nde görevlendirildiği için üniversitede Rektör Hatipoğlu dahil toplam 3 profesör bulunuyor. Tıp Fakültesi’ndeki öğretim üyeleri arasında profesör, doçent ya da yardımcı doçent bulunmuyor. Güzel Sanatlar ve Mimarlık Fakültesi, Hukuk Fakültesi ve Diş Hekimliği Fakültesi’nde ise hiç öğretim üyesi bulunmuyor. Bu fakültelerin, öğrenci kabulüne başlamadığı öğrenildi.

HİTİT ÜNİVERSİTESİ’NDE DE TABLO AYNI

Gaziantep İslam Bilim ve Teknoloji Üniversitesi gibi Hitit Üniversitesi’nde de tablo aynı. Üniversite komisyon başkanlığı, senato üyeliği, rektörlük yönetim kurulu üyeliği bulunan Hitit Üniversitesi Rektör Yardımcısı İlahiyat Fakültesi Temel İslam Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Halil İbrahim Şimşek, dört farklı fakültenin dekanlığını da vekaleten yürütüyor.

6 BİN AKADEMİSYEN KHK İLE ATILDI

15 Temmuz sonrası 1 Eylül 2016’dan beri Olağanüstü Hal Kapsamında açıklanan toplam 12 KHK ile yükseköğretim kurumlarındaki görevlerinden ihraç edilen akademisyen sayısı 6 bini geçti. Bu akademisyenlerden KHK’lıların sembol ismi Haluk Savaş, Süleyman Demirel Üniversitesi eski öğretim görevlisi Mustafa Kavut, Selçuk Üniversitesinden ihraç edilen Abdülhadi Erdal Özdeniz, KHK’lı akademisyen Ahmet Turan Özcerit gibi çok sayıda KHK’lı akademisyen yaşamını yitirdi.

Dertli vatandaşın soruşturma korkusu: Ben bunları söylüyorum ama…

medyabold

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder