13 Mart 2021 Cumartesi

Piyasalar, Merkez Bankası’nın faiz kararını bekliyor

Merkez Bankası bu hafta faiz kararını açıklayacak. Uzmanlar 100 baz puan faiz artışı beklerken, faiz artışının 6.90 liraya kadar geriledikten sonra 7.80 TL’ye kadar yükselen ve haftayı 7.60 bandında kapatan doları bir süre daha dizginlemesi bekleniyor.

BOLD – Merkez Bankası faiz kararını 18 Mart günü açıklayacak. Uzmanlar Merkez Bankası’nın vereceği faiz kararının dolar kurunun yönünü belirleyeceğine dikkat çekti.

İLK İKİ AY FAİZLER SABİT TUTULDU

Piyasalar, 18 Mart günü Merkez Bankası tarafından gerçekleştirilecek Para Politikaları Kurulu Toplantısı sonrası açıklanacak faiz kararını bekliyor. 2020 yılının son aylarında Merkez Bankası yönetimi AKP’li Cumhurbaşkanı Tayip Erdoğan tarafından değiştirilmiş ve politika faizlerinde artışa gidilmişti. Merkez Bankası tarafından alınan faiz artış kararı ile birlikte koronavirüs salgın etkilerinin de kısmen atılmasıyla beraber dolar kuru TL karşısında 6,90 seviyelerine kadar düşmüş, ocak ve şubat aylarında politika faizleri sabit tutulmuştu.

DOLARI DİZGİNLEMEK İÇİN FAİZ ARTIŞI BEKLENİYOR

Yaşanan bu gelişmelerin ardından son haftalarda ABD’de tahvil faizlerindeki artış sonrası küresel piyasalardaki hareketlenmelerden önemli ölçüde etkilenen para birimlerinden biri Türk Lirası oldu. TL dolar kuru karşısında en çok değer kaybeden para birimlerinden biri oldu ve 7,80 seviyelerine kadar yeniden yükselmişti. Uzmanlar, bu nedenle Merkez Bankası’nın 100 baz puanlık bir artış öngörüyor.

Aşıyı bulan Prof. Şahin: Koronavirüs en kötüsü değil

 

medyabold

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder