13 Mart 2021 Cumartesi

Uzmanlar: Altın ve gümüşte ‘ralli’ başlayacak

Türkiye’de yastık altında ve bankada altını olanların merakla beklediği yükselişlerin ne zaman başlayacağı belli oldu. Analistler, altın ve gümüş fiyatlarında yukarı yönlü ‘rallinin’ sinyallerini duyurdu.

BOLD – 2020 yılında 2 bin dolara kadar çıkan altının ons fiyatı, bu sene 1.700 doların altına kadar geriledi. ABD’de teşvik paketinin açıklanmasıyla altın yeniden 1.740 dolara kadar yükselirken, gümüş fiyatları da 26 dolar/onsun üzerine çıktı. Dünya gazetesinin haberine göre uzmanlar, ABD’nin teşvik paketinin yardımıyla küresel emtia piyasalarında beklenen ‘süper döngü’ye altın ve gümüş rallisinin de eşlik edeceği tahminleri yapıyor.

ALTIN ‘AL’ BÖLGESİNDE

Julias Baer analisti Mark Matthews, ‘altın şu an satın alma topraklarında’ diyor. Dünya genelinde merkez bankalarının halen gevşek para politikası uygulaması ve özellikle gelişmiş ülke ekonomilerinde hükümetlerin çok sayıda mali teşvikte bulunmasının yaratacağı likiditenin altına yarayacağını savunan Matthews, bundan ötürü altın almanın doğru bir strateji olacağını söylüyor.

ALTIN FİYATLARI GÜÇLENECEK

Barrick Gold CEO’su Mark Bristow, şu anda finans piyasalarında gerçek bir değeri olmayan varlıkları biriktiren yatırımcılarla birlikte “aşırı coşku” olduğunu vurguluyor. Mark Bristow, altın fiyatlarının yakında güçleneceğini düşünüyor. Bristow, COVID-19 salgını sırasında piyasaya giren ek likiditenin altına talebi artıracağını söylüyor.

US Global Investors CEO’su Frank Holmes da “10 yıllıkların getirisi S&P 500’ün getirisinin üzerine çıkınca borsalardan tahvil piyasalarına bir akış gerçekleşti. Fakat burada yaşanacak bir düzeltme altın, gümüş, borsa ve kripto paralar için olumlu olacak.” dedi.

GÜMÜŞ İÇİN 50 DOLAR

FxEmpire analisti Christopher Lewis, gümüş için 50 dolara uzanan çıkış kapısının 30 dolar olduğunu söylüyor. Güçlü bir ralli için 30 doların aşılması gerektiğini ifade eden analist, birçok hedefhaline gelen 50 dolara giden yolun çıkış kapısı 30 dolar. Aşağı düşülmemesi gereken seviye olarak ise 24 doları gösteren analist, Amerikan 10 yıllık kağıtlarının faizleri hızlı yükselmeye devam etmedikçe bu seviyelerin altını olası görmüyor.

The Daily Reckoning için yazdığı bir analizde Dan Amoss da, gümüşün altından daha iyi performans göstereceğini düşünüyor. Artan enflasyona karşı Fed’in faiz oranlarını sabit tutmaya devam edeceğini savunan Amoss, bunun yaratacağı negatif faiz ortamının gümüşü 50 dolara götüreceğini söylüyor.

Değerli metaller analisti Peter Krauth’a göre ise gümüşte bir çöküş yaşansaydı fiyatların 18 dolara kadar geri gideceğine dikkat çekti. Krauth “Ancak gümüş altındaki sert düşüşe karşın daha güçlü durdu ve bundan sonra sıçrama yapmaya aday metallerden biri.” dedi.

GRAM ALTIN 420 LİRA SINIRINDA

Türkiye’de altının gram fiyatı 420 lira sınırında dolaşıyor. Çeyrek altın 687 lira ile 716 lira arasında alım satımı yapılıyor. Yarım altının fiyatı ise 1.375 lira ile 1.432 lira arasında değişiyor.

medyabold

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder