12 Mart 2021 Cuma

AKP’li eski vekilin geliri Erdoğan’ın maaşını ikiye katladı

8 şirketin yönetim kurulunda yer alan TKK Genel Müdürü ve eski AKP Milletvekili Fahrettin Poyraz’ın aylık gelirinin 150 bin lirayı bulduğu öne sürüldü. Poyraz, bu gelirle AKP’li Cumhurbaşkanı Tayip Erdoğan’ın yaklaşık iki katı kadar maaş alıyor.

BOLD – CHP Genel Başkan Yardımcısı Veli Ağbaba, Tarım Kredi Kooperatifleri (TKK) Genel Müdürü olan eski AKP Milletvekili Fahrettin Poyraz’ın 8 şirketin yönetim kurulu üyesi olduğunu ve eline aylık olarak 150 bin TL’ye yakın para geçtiğini öne sürdü.

“DEVLETİN KURULUŞU TEFECİLİK YAPIYOR”

TBMM’de basın toplantısı düzenleyen Ağbaba, “Türkiye’nin Çiftlik Bank hikayesini sizinle paylaşmak üzere buradayım. Devlet eliyle, devletin kuruluşunun tefecilik yaptığını anlatmaya çalışacağım” dedi. Tarım Kredi Kooperatifleri Genel Müdürü Fahrettin Poyraz’ın aynı zamanda 8 şirketin de Yönetim Kurulu Başkanı olduğunu belirten Ağbaba, TKK’nın üst yönetimindeki yetkililerin eski AKP milletvekili olduğuna da dikkat çekti.

ÇİFTÇİNİN TOPLAM BORCU 123 MİLYAR

Çiftçilerin 2020 sonu itibariyle 89 milyar 11 milyon kamu bankalarına, 22 milyar 240 milyon yabancı bankalara 11 milyar 690 milyon ise yerli özel bankalara borçlu olduğunu hatırlatan Ağbaba, “Toplam 122 milyar 941 milyon çiftçimizin borcu var. Her çiftçiye ortalama 68 bin 186 lira borç düşüyor. Aslında bu grup yasal tefeci bunların ismi de Tarım Kredi kooperatifleri. TKK piyasadaki tefecileri sollamış durumda. TKK ve Ziraat Bankası tefeciye rahmet okuyan cinsten işler yapıyor” dedi.

TARIM KREDİ BANKALARIN 3 KATI FAİZ UYGULUYOR

Tarım Kredi Kooperatifleri’nin yüzde 41 oranında faiz uyguladığını hatırlatan Ağbaba, “Dünyada bunu bir örneği yok. Çiftçiler ‘Faiz ödemekten ana paraya gelemedik’ diyorlar” dedi. Tarım Kredi Kooperatifleri’nin yönetim kurullarında AKP’nin vekil eskileri bulunduğunu söyleyen Ağbaba, “Bu çiftliğin baş tefecisi, yani birliğin Genel Müdürü eski AKP Milletvekili Fahrettin Poyraz. Bu şahıs, tam sekiz şirketin daha Yönetim Kurulu Başkanı. Çiftçi icralık, çiftçi kan ağlıyor; bu şahıs orada tam sekiz şirketten maaş alıyor. Tarım Kredi Kooperatifleri’ne atanan AKP eski vekillerinin buralardan ne kadar maaş ve huzur hakkı aldığını sorduk. Yanıt, “Ticari sır” oldu.

POYRAZ’IN 150 BİN LİRAYI BULAN GELİRİ VAR

Poyraz’ın milletvekili emeklisi olduğu için 16 bin lira emekli maaşı bulunduğunu belirten Ağbaba, “40 bin liraya yakın Genel Müdür maaşı, üç ayda bir ikramiye, ortalama üç maaş tutarında yılda bir teşvik primi, Gübretaş’tan huzur hakkı olarak aylık 10 bin lira, aylık sağlanan toplam fayda 56 bin 547 lira. Yurt dışı, yurt içi harcırahlarla birlikte asgari 150 bin lirayı geçiyor. Tam 150 bin liraya yakın. Çiftçi 3 kuruş borcunu ödeyemediği için evine, hayvanına çöken tefeciler, bu çiftliğin baş tefecisine 150 bin liraya yakın maaş veriyor” dedi.

 

Kılıçdaroğlu’ndan Erdoğan’a paket tepkisi: Sarayla ilgili tasarruf yok

medyabold

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder