11 Mart 2021 Perşembe

AKP milletvekili sayısını artıracak sistem için düğmeye bastı

Ekonomik kriz nedeniyle oyu hızla eriyen AKP, bu durumu telafi etmenin yollarını arıyor. AKP, vekil sayılarını artıracak bir sistem üzerinde çalışıyor. AKP Genel Başkan Yardımcısı Hayati Yazıcı da yeni sistemin seçim öncesinde yasalaşacağını söyledi.

BOLD – AKP, vekil sayısını artıracak formüller üzerinde çalışmalarını hızlandırdı. Ülkeyi seçim bölgelerine ayırmayı hedefleyen AKP, bu şekilde daha fazla vekil çıkarabilecek.

AYNI OYLA 12 VEKİL DAHA FAZLA ÇIKARACAK

Siyasi Partiler ve Seçim Yasası üzerinde çalışma yürüten AKP, ülkeyi seçim bölgelerine ayırmayı hedefliyor. Hürriyet’ten Nuray Babacan’ın haberine göre, seçim barajı ve ittifak barajı yüzde 7 olacak. Seçim bölgelerinde en fazla 7 milletvekili olması durumunda yapılan simülasyonda, partilerin milletvekili sayılarındaki değişimler de ana hatlarıyla hesaplandı. Formüle göre AKP 12 vekil daha fazla çıkarabilecek.

DARALTILMIŞ BÖLGE SİSTEMİ GETİRİLECEK

Seçimle ilgili yapılan düzenleme hakkında konuşan AKP’li Hayati Yazıcı, ülkenin bölgelere ayrılacağını doğruladı. CNN Türk canlı yayınında konuşan Yazıcı, “Barajı makul bir yere getirme şeklinde çabamız var. 7 mi olur 5 mi olur, hangisi doğru şeklinde bir çalışmalar yapıyoruz” dedi. Düzenlemenin seçimlerden önce tamamlanacağını belirten Yazıcı, “Vekilleri seçmene yaklaştırmak lazım. Buna en yakın dar bölge olabilir ama sorun da üretmeye yakın gözüküyor. Daraltılmış sistemin daha uygun olduğunu düşünüyoruz. 5’li ve 7’li şeklinde düşünüyoruz” dedi.

Yargıtay Başsavcısı o üsteğmene verilen müebbedin bozulmasını istedi

medyabold

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder