12 Mart 2021 Cuma

PTT’de tazminat vurgunu: 1 yıllık hizmet için 36 kat tazminat ödenmiş

PTT’de 1 yıl çalıştıktan sonra sözleşmeleri feshedilen 4 yetkiliye 36 kat tazminat verildiği ortaya çıktı. CHP Zonguldak Milletvekili Deniz Yavuzyılmaz, söz konusu olaya ilişkin suç duyurusunda bulundu. 

BOLD – Sayıştay’ın 2019 raporunda PTT’de 1 genel müdürün 36 kat tazminat alarak kurumdan ayrıldığı ortaya çıktı. Yapılan araştırmada 4 yetkilinin daha 1 yıl çalıştıktan sonra sözleşmesinin feshedilerek 36 kat tazminat bedeli aldığı belirlendi. Olay yargıya taşındı.

1 YIL ÇALIŞIP 36 AYLIK TAZMİNAT ALDILAR

CHP Zonguldak Milletvekili Deniz Yavuzyılmaz, Sayıştay’ın 2019 raporunda PTT’de bir genel müdürün 36 kat tazminat aldığının ortaya çıkmasının ardından, 4 kişiye daha aynı şekilde tazminat verildiğini tespit etti. Belgeleri sosyal medya hesabından yayımlayan Yavuzyılmaz, 4 yetkiliye PTT’de 1 yıl çalıştıktan sonra sözleşmesi feshedilerek 36 kat tazminat ödendiğini açıkladı.

SKANDAL YARGIYA TAŞINDI

Sayıştay’ın ortaya çıkardığı skandalda sözleşmesi feshedilen genel müdüre 847 bin 532 TL ödendi. Söz konusu olaya ilişkin suç duyurusunda bulunduğunu açıklayan Deniz Yavuzyılmaz, “Sayıştay, PTT’de sadece 1 yıl çalışıp, iş sözleşmesi fesih edilince brüt maaşının 36 katı (847.532,81 TL) tazminat alan bir genel müdür yardımcısı tespit etmişti. Araştırmalarım neticesinde; bu tazminatın aynısını alan 4 yetkiliyi de biz ortaya çıkardık” dedi.

 

82 yaşındaki Alzheimer hastası Bekmezci savunma bile yapamadı

medyabold

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder