9 Mart 2021 Salı

Şeyma Bekmezci: Babam elimizden kayıp gidiyor

İleri derecede Alzheimer olan Yusuf Bekmezci, cezaevinde birçok hastalıkla mücadele ediyor. Kızı Şeyma Bekmezci yetkililere seslenerek babasının hastane ortamında tedavi edilmesini istedi.

BOLD – Geçen yıl ocak ayında tutuklanıp İzmir Buca Kırıklar Cezaevine gönderilen 82 yaşındaki Yusuf Bekmezci’nin kızı Şeyma Bekmezci, babasının durumunun gün geçtikçe ağırlaştığını ve nerede yaşadığını bilemeyecek duruma geldiğini söyledi.

Twitter’daki hesabından bir video mesaj yayınlayarak yardım çağrısında bulunan Bekmezci, “Babamız elimizden hızla kayıp gidiyor ve maalesef biz hiçbir şey yapamıyoruz. Lütfen sesimizi duyun ve babamın sağlıklı ortamda tedavi edilebilmesi için bize destek olun.” dedi.

GÜNDE 10 İLAÇ KULLANIYOR

14 aydır hapiste bulunan hasta ve yaşlı mahpus Yusuf Bekmezci ileri derecede Alzheimer hastası. Mahkemeye çıktığında ya da koğuş arkadaşlarına nerede olduğunu soracak kadar hastalığı ilerlemiş durumda. Ayrıca uyku apnesi, prostat ve işitme kaybı hastalığı bulunuyor. Cezaevine girmeden 3 ay önce de kalçasına protez takılan Bekmezci günde 10 ilaç kullanıyor.

“BEN NEDEN BURADAYIM BİLMİYORUM”

Babasının hastalıklarının cezaevi şartlarında hızla ilerlediğini ifade eden Şeyma Bekmezci, “Hakimin karşısında dahi ‘Ben neden buradayım bilmiyorum.’ şeklinde birçok kez beyanda bulunmuştur. Babam prostat hastalığından ötürü tuvalet ihtiyacını görebilmek için hapishane odasında bir günde belki 20 kez merdiven inip çıkmak zorunda kalıyor. Yaşı ve diğer hastalıklarından dolayı her bir basamağı çıkması onun için hayati tehlike teşkil ediyor.” ifadelerini kullandı.

Şeyma Bekmezci şöyle devam etti: “Cezaevindeyken gelini vefat eden babam Yusuf Bekmezci, Alzheimer hastalığından dolayı bu haberi tekrar tekrar her duyduğunda ilk kez duymuş gibi tepki veriyor. Alzheimer hastası olan babam Yusuf Bekmezci, İzmir depreminin olduğu günlerde, tutuklu olduğu cezaevinde depremi hissetmiş olmalarına rağmen haberlerde depremle alakalı her haber gördüğünde ‘Ne oldu deprem mi olmuş? Nerede?’ diye sorup tekrar tekrar üzülüyormuş.

PROTEZLERİ ACI VERİYOR

Kendisinde ağır işitme kaybı da bulunan babam etrafındaki sesleri duymadığından anlamıyor, anlamayınca düşünmeyip kafa yormuyor. Bu da Alzheimer hastalığını iyice ilerletiyor. Kalça kemiğinden ameliyat olan babamın kemiğinde protez takılı. Her adım attığında gıcır gıcır ses yapıp acı veriyor. Babam Yusuf Bekmezci, kaç aydır tutuklu bulunmasına rağmen Alzheimer hastalığından dolayı cezaevindeki oda arkadaşına bir çok kez ‘Ben neredeyim?’ diye soruyor.

Babam Yusuf Bekmezci, duruşmasından önce kendisine ulaşan iddianamesi gerek avukatı gerek oda arkadaşı tarafından birçok kez okunmasına rağmen, ‘Bu belge bana verilmedi haberim yok.’ diyor. SEGBİS ile katıldığı bir duruşmasından sonra oda arkadaşı orada ne dediklerini sorduğunda ‘Yusuf Bekmezci dediklerini anladım, başka bir şey anlamadım.’ diyor. İşitme kaybı ile Alzheimer hastalığı birleşince etrafında olan bir çok şeyi algılayamıyor.

Babam Yusuf Bekmezci, hakkında istenilen ağırlaştırılmış müebbet hapis cezasının ne olduğu sorulduğunda dahi ‘Bilmiyorum.’ diye cevap veriyor. Bu kadar hastalığı olan babamın cezaevinde olması biz ailesini yaralıyor. Gün geçtikte durumu ağırlaşıyor. Cezaevi koşulları çok ağır ve başta Alzheimer olmak üzere bütün hastalıkları hızla ilerliyor. Hastane ortamında tedavi edilmesi gerekiyor.”

“BU AKŞAM ETİKETİMİZE DESTEK VERİN”

Seyma Bekmezci, bu akşam saat 21.00’de Twitter’da babası için etiket açacağını ve herkesten destek beklediğini de sözlerine ekledi. Cemaat soruşturmaları kapsamında 23 Ocak 2020’de İzmir’de tutuklanan Yusuf Bekmezci, Anayasal düzeni ortadan kaldırmaya teşebbüs ettiği iddia edilerek ağırlaştırılmış müebbet hapis cezasıyla yargılanıyor.

medyabold

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder