13 Mart 2021 Cumartesi

Erdoğan’ın ‘damat’ övgüsünün sebebi anlaşıldı: Berat Albayrak’a partide görev verecek

AKP’li Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın Merkez Bankasının 128 milyar dolarını batırdıktan sonra Hazine ve Maliye Bakanlığından istifa eden ve aylardır ortalarda gözükmeyen damadı Berat Albayrak’ı gündeme taşımasının nedeni anlaşıldı. Erdoğan’ın Berat Albayrak’a parti yönetiminde görev vermeyi planladığı belirtildi.

BOLD – AKP’li Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan ile MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’nin 2023 seçimlerine güçlü bir parti yapısıyla gitmek için parti yönetiminde değişikliğe gideceği belirtildi. Bu çerçevede istifası sonrası aylardır nerede olduğu bilinmeyen Berat Albayrak’ın parti yönetiminde görev alabileceği kaydedildi.

Cumhuriyet’in haberine göre AKP’li Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan ile MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, 2023 seçimlerine güçlü bir parti yapısıyla gitmek için yönetimde değişiklik yapacak. Bahçeli’nin 18 Mart’ta düzenlenecek olağan kurultayında, partisinin merkez yönetim kurulunda “köklü”, başkanlık divanında ise “kısmi değişiklikler yapacağı” kulislerde dillendiriliyor. Erdoğan’ın da partisindeki değişimi öncelikle merkez karar yönetim kurulu ve merkez yönetim kurulunda yapacağı, Hazine ve Maliye Bakanlığı’ndan istifa eden Berat Albayrak’ın ise “parti yönetiminde görev alabileceği” ifade ediliyor.

BİNALİ YILDIRIM İÇİN CUMHURBAŞKANI YARDIMCILIĞI GÜNDEMDE

Erdoğan’ın kabine değişikliğinde önce, kurultayda, parti yönetiminde köklü bir değişiklik yapmak istediği, eski başbakan Binali Yıldırım’ın “kabinede Cumhurbaşkanı yardımcılığı görevine getirileceği öne sürüldü.

MİLLİ EĞİTİM VE SAĞLIK BAKANI DEĞİŞECEK İDDİASI

Erdoğan’ın, “uzaktan eğitimin istenilen şekilde başarılı olamaması” gibi gerekçelerle Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk’u görevden alacağı, Sağlık Bakanı Fahrettin Koca’nın da “bakanlıktan azlinin isteneceği” iddia ediliyor. Koca’nın salgın dönemindeki çalışmaları nedeniyle Erdoğan tarafından Cumhurbaşkanlığı Yüksek İstişare Kurulu’nda görevlendirilebileceği de kulislerde dile getiriliyor. Yeni kabinede Meclis içinden isimlerin ağırlıklı olarak yer alacağı, böylelikle milletvekilleri ile bakanlıklar arasındaki iletişimin güçlendirilmek istendiği vurgulanıyor.

AKP’li Zengin sonunda çıplak aramayı kabul etti: Hiç yoktur demiyorum

medyabold

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder