11 Mart 2021 Perşembe

Yargıtay Başsavcısı o üsteğmene verilen müebbedin bozulmasını istedi

Yargıtay Cumhuriyet Başsavcısı, 54 aydır Silivri Cezaevinde tutulan Hava Üsteğmen Yasin Solmaz hakkındaki müebbet hapis cezasını, somut delil olmadığı ve Anayasa aykırılığı gerekçesiyle bozma talebinde bulundu.

SEVİNÇ ÖZARSLAN | BOLD ÖZEL

Hava Harp Akademisi 1. sınıfta kurmaylık okurken tutuklanan ardından da ihraç edilen Yasin Solmaz, 54 aydır Silivri 7 No’lu L Tipi Cezaevinde tutuklu bulunuyor. Harp Akademileri Davası’nda 125 kişiyle birlikte yargılanan ve 15 Temmuz’da darbeye katıldıkları gerekçesiyle müebbet verilen Solmaz’ın dosyası Yargıtay’da ön incelemede bekletiliyordu. Yargıtay savcısı mütalaasında, Solmaz hakkındaki cezayı, somut delil olmadığı ve anayasaya aykırılığı gerekçesiyle bozma talebinde bulundu.

“TUTUKLU KALDIĞIM HER GÜN ULUSLARARASI SUÇTUR”

Bunun üzerine ‘tedbir kararı ile tahliye talep eden’ Yasin Solmaz, ilgili makamlara 1 Şubat 2021 tarihli iki sayfalık dilekçe gönderdi. Hakkında hiçbir suç, eylem, delil bulunamadığı için acilen tahliye edilmeyi talep eden Solmaz, “Yargılandığım dava dosyasında Yargıtay Cumhuriyet  Başsavcılığı’nın 27.09.2020 tarihli, 2020/55302 Sayılı Tebliğnamesi ile hakkımdaki davanın esassız olması sebebiyle yargılamanın yenilenmesine gerek olmadan CMK Madde 321 gereğince hakkımdaki hükmün bozulmasını mütalaa vermiştir” dedi.

“UĞRADIĞIM ZARARIN TARİFİ VE TELAFİSİ İMKANSIZ”

Hapiste sivil ölüme terk edildiğini ifade eden Solmaz, “Haksız, hukuksuz ve sivil ölüme terk edilerek, uzun süreli tutuklu bulundurulmam sebepleriyle ailemin ve şahsımın uğradığı maddi/manevi zararın tarifi ve telafisi imkansızdır. Tutuklu kaldığım her gün, her dakika, her saat için TCK md. 76 (b) ve (c), TCK madde 77 (c) ve (d) uluslararası suçlar işlenmektedir. Hakkımda hiçbir suç, eylem, delil olmaması gereğince acilen tedbiren tahliye edilmemi, gerekli adli ve idari işlemlerin yapılmasını talep ve arz ederim” ifadelerini kullandı.

Tutuklu üsteğmen Silivri’den yazdı: Toplu tıbbi deneye tabi tutulduk 

Silivri karantinasındaki 3 isim konuştu: “Son görüşmemiz olabilir, bize vebalı gibi davranıyorlar”

medyabold

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder