10 Ekim 2021 Pazar

“20 aylık bebekli, emziren bir mahpusum”

Sütten kesilmemiş bebeğiyle birlikte Gebze Kadın Kapalı cezaevinde tutuklu olan Elif Yalçın, bebekli bir anne olarak cezaevinde yaşadığı hak ihlallerini yazdı.

BOLD – Yirmi aylık bebeğiyle birlikte Gebze Kadın Kapalı Cezaevinde kalan bir mahpus, HDP milletvekili ve insan hakları savunucusu Ömer Faruk Gergerlioğlu’na mektup yazdı. Cezaevinde maruz kaldığı hak ihlallerini anlatan ve ev hapsi ile bile olsa tahliye edilmesini isteyen Elif Yalçın, 10 kişilik yerde 23 kişi kaldıklarını söyledi.

Bebeğine bir tane daha köfte yedirmekten bile mahrum kaldığını anlatan anne, “20 aylık bebekli emziren mahpusum. 10 kişilik yerde 23 kalınca sürekli yanımda kalamıyor. Alınca da oyun alanı bulamıyor. Bebeğim yemekteyken bir köfte daha istedi, yoktu, birlikte ağladık. Ev hapsi bile olsa tutukluluğum bitmeli” dedi.

Ceza ve Tevkifevleri Genel Müdürlüğü’nün 9 Mart 2021’de yaptığı açıklamaya göre cezaevlerinde 0-6 yaş arası 345 bebek ve çocuk anneleriyle beraber tutuklu. 2019 yılında 0-6 yaş arası hapishanede olan çocuk sayısı 780’i bulmuştu.

“20 aylık bebekli, emziren bir mahpusum” yazısı ilk önce BoldMedya üzerinde ortaya çıktı.

medyabold

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder