13 Ekim 2021 Çarşamba

Fişçi Cihat Yaycı, KHK’lıları hedef aldı: Liyakatli kişiler değil, işe alınmamalılar

15 Temmuz sonrası uydurduğu “Fetömetre” ile TSK’dan binlerce kişinin atılmasına sebep olan emekli Tümamiral Cihat Yaycı, muhalefet partilerinin KHK’lılara yönelik vaatlerinden rahatsız oldu. KHK’lıları hedef alan Yaycı, “KHK’lıların işe geri alımı söz konusu olmamalıdır” dedi. 

BOLD – 79 tane ana kriter, 290’a yakın alt kriterden müteşekkil “Fetömetre”yi hazırlayarak başta TSK olmak üzere kamudan binlerce kişinin atılmasını sağlayan emekli Tümamiral Cihat Yaycı, kamudan atılması gereken daha çok sayıda kişi olduğunu öne sürdü.

FETÖMETRE’NİN KULLANILMASIN İSTEDİ

Saray’a yakın Akit gazetesine konuşan Yaycı, Türkiye’nin geleceğine yönelik Gülen Hareketi’nin büyük bir tehdit olduğunu öne sürerek, “Bu konuda yapılması gereken; toplumda sosyal travma yaratmadan devlet aygıtını temizlemektir. Bu süreç halk arasında FETÖMETRE olarak adlandırılan algoritmanın uygulanmasıyla gerçekleşecek, şüphe bırakmayacak şekilde birimler örgütten temizlenecektir. Devlet aygıtının en kritik uzantıları olan bu organların temizlenmesi bir çamaşır makinesi misali çalışarak ülkenin geri kalanını da zamanla temizleyecektir” dedi..

KHK’LILAR İŞE ALINMAMALI

Başta CHP olmak üzere muhalefet partilerinin iktidara geldiklerinde yapacakları ilk icraatlardan biri olarak sundukları KHK’lıların iadesine de karşı çıkan Yaycı, “KHK’lıların işe geri alımı söz konusu olmamalıdır. Dünyanın her ülkesinde devlet kendi bünyesinde çalışacak kişileri seçme özgürlüğüne sahiptir. Zira bu kişilerin riskten uzak bir sicil sahibi olmaları esastır. KHK’lılar olarak adlandırılan bu grup zaten halihazırda sırasıyla ortaokul, lise, üniversite ve en son KPSS sınavlarını çalarak hakkı olmayan şekilde hakkaniyete ve hukuka aykırı şekilde bu pozisyonları edinmiş, liyakatten uzak kişilerdir. Bu kişilerin devlete alınmaması devlet için tehlikeli olduğu kadar, liyakat anlamında bozulmuş olan hakkaniyeti tekrar kazandırmak açısından da önemlidir. Kaldı ki, bu kişilerin özel sektörde çalışmalarının ya da kendi öz sermayeleri ile iş yapmalarının önünde hiçbir engel bulunmamaktadır” dedi.

GELİN EVİNE KURBANLIK KOÇ GÖNDERMEYENLER DE SUÇLU

Yaycı’nın ortaya attığı ve binlerce kişinin kamudan atılmasına yol açan “Fetömetre” 79 tane ana kriter, 290’a yakın alt kriterden oluşuyor. Sosyal, mesleki ve eğitim yaşamları başta olmak üzere, yurt dışında çalışmak, dil bilmek gibi birçok aranan vasıf Gülen Hareketi mensubu olarak suçlanmak için yeterli sayıldı. Yaycı 15 Temmuz’dan 8-10 yıl önce başladıkları bu sisteme son olarak Kurban Bayramında koçun boynuzuna bilezik takılıp kız evine gönderildiğine dair fotoğraf sunamayanları da Gülen Hareketi mensubu olarak suçlamıştı.

KRİTERLER KENDİSİNE DE UYUYOR

15 Temmuz akşamı Erdoğan’ın yanında olup ona sufle veren, Deniz Kuvvetleri Komutanlığı Kurmay Başkanı’yken Tayyip Erdoğan tarafından Mayıs 2020’de yayımlanan karar ile Genelkurmay Başkanlığı emrine atandıktan sonra istifa eden Tümamiral Cihat Yaycı, daha sonra başladığı Bahçeşehir Üniversitesi’nden ayrımcılık ve nefret içeren söylemleri sebebiyle atıldı. Kamudan atılması gereken çok sayıda Gülen Hareketi mensubu bulunduğunu iddia eden Yaycı, ortaya attığı “Fetömetre” ile binlerce kişinin atılmasına sebep oldu. İşte Gazeteci Adem Yavuz Arslan’ın ‘Fetömetre’ denen soykırım pratiğinin mimarı Cihat Yaycı’ya Fetömetre kriterlerini uyguladığı videosu…

 

 

Adım adım çöküş! Nasıl bu hale geldik?

Fişçi Cihat Yaycı, KHK’lıları hedef aldı: Liyakatli kişiler değil, işe alınmamalılar yazısı ilk önce BoldMedya üzerinde ortaya çıktı.

medyabold

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder