12 Ekim 2021 Salı

Mahkeme kararını tanımayan TÜGVA paralel yapılanma iddiaları için savcılığı adres gösterdi

Büyükada’ya mahkeme kararıyla tahliyeye gelen İBB zabıtalarını polis zoruyla uzaklaştıran TÜGVA’dan, paralel yapılanma iddiaları için “belgeleri ülkenin savcılarına teslim edin” açıklaması geldi.

BOLD – AKP’li Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın oğlu Bilal Erdoğan’ın kurucusu olduğu Türkiye Gençlik Vakfı (TÜGVA) bir süredir kamuoyunun gündeminde. Geçen hafta içi İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin (İBB) Büyükada’da vapur iskelesinin üst katından TÜGVA’yı tahliye etmek istemesi gerginliğe yol açtı. TÜGVA, bunun “hukuksuzluk” olduğunu savunurken, İBB ellerinde mahkeme kararı olduğunu bildirdi.

POLİS MAHKEME KARARINI UYGULATMADI

Hukuki sürecin İBB lehine sonuçlanmasına rağmen tahliye işlemleri için iskeleye giden zabıta ekiplerine polis engel oldu. Polis ekipleri ile zabıta ve CHP Adalar ilçe örgütü üyeleri arasında arbede çıktı. Bunun üzerine Büyükada’da bulunan Şehir Hatları Vapur İskelesi çevik kuvvet tarafından kapatıldı. Mahkeme kararının uygulanmasına kolluk kuvveti engel oldu.

AKP’NİN PARALEL YAPILANMA MERKEZİ

Gazeteci Metin Cihan kendisine eski bir TÜGVA çalışanından gönderilen ve devlet içerisindeki AKP yapılanmasını ortaya koyan belgelerin bir kısmını sosyal medya hesabından paylaştı.

TUGVA akp kadrolasma devlet

Bu gelişmelerin ardından TÜGVA’dan açıklama geldi. Yaşanan gelişmeleri geçen haftaki tahliye olayına bağlayan vakfın Başkanı Enes Eminoğlu, “TÜGVA olarak 4 Ekim’den bu yana büyük hukuksuzluk ve iftiralarla karşı karşıya kaldık” iddiasında bulunuldu.

ÇÜNKÜ CHP VE İBB ÇAPULCU

Paralel yapılanma iddialarını CHP’nin ortaya attığını ileri süren Eminoğlu, yeni ve topyekün bir saldırı ile karşı karşıya olduklarını öne sürdü. Eminoğlu konuşmasının devamında: “CHP ve CHP’li İBB’nin yalan ve iftiraları boşa çıkınca, tam olarak Goebbels taktiği ile daha büyük yalanlar servis edip ortalığı daha fazla bulandırmaya başladılar. Çünkü CHP ve İBB hukuksuzdu, işgalciydi, çapulcuydu” dedi.

SAVCIYA TESLİM EDİN

TÜGVA’ya ait olduğu iddia edilen atama listelerinin sahte olduğunu iddia eden Eminoğlu, “Varsa ellerinde belge buyursun, getirsin ülkenin savcılarına teslim etsinler” diye konuştu.

Bir örgütün hedefinde olduklarını söyleyen Eminoğlu, “Çok net ifade ediyorum; karşımızda montaj ve asılsız belgeler oluşturan, bunları dolaşıma sokmak için örgütlü bir yapısı olan, siyasi destekleri olan bir örgütle karşı karşıyayız. Yayınlanan sözde belgelerin hiçbirinin TÜGVA ile alakası veya ilgisi yoktur. Bu yeni kumpas operasyonunda hedef sadece TÜGVA değildir. Milli ve manevi değerlere hizmet eden tüm vakıf ve derneklerimiz hedeftedir” ifadelerini kullandı.

METİN CİHAN’DAN YANIT

Eminoğlu’nun açıklamalarının ardından Metin Cihan sosyal medya hesabından yeni belgeler paylaşacağını söyledi. Cihan paylaşımında: “TÜGVA “yalan” demiş. Hiç şaşırmadım. Ne diyebilirler ki? Gelen word ve excel dosyaları ekteki gibi. Ayrıca pdf ve görüntü dosyaları var. Sızdıran kişi, az önce, elindeki her şeyi göndermeye karar verdiğini söyledi. Bekliyorum. İkinci paralel devlet yapılanması deşifre oluyor” dedi.

Ayşe Özdoğan’ın koğuş arkadaşı: Yüzü gözü şiş ve mosmordu, onu getiren gardiyan bile ağlıyordu

Mahkeme kararını tanımayan TÜGVA paralel yapılanma iddiaları için savcılığı adres gösterdi yazısı ilk önce BoldMedya üzerinde ortaya çıktı.

medyabold

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder