14 Ekim 2021 Perşembe

Merkez Bankası dolara müdahale ediyor

Ekonomideki kötü gidişat ve kurdaki önlemeyen yükselişten Erdoğan ve AKP’yi sorumlu tutan vatandalar sosyal medyada hükumet ve Erdoğan’ı eleştiri yağmuruna tuttu. MB Başkanı Kavcıoğlu da tepkilerden nasibini aldı.

BOLD – AKP’li Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, doların yükselişinin ardından gündemden düşmeyen Merkez Bankası (TCMB) Başkanı Şahap Kavcıoğlu’nu dün kabul etti. Görüşmenin ardından gece Resmî Gazete’de yayınlanan Cumhurbaşkanlığı Kararı ile Merkez Bankası’nda bazı görev değişikleri yapıldı.

MB’DE GÖREV DEĞİŞİKLİĞİ

Merkez Bankası’nın başkan yardımcıları Prof. Dr. Semih Tümen ve Dr. Uğur Namık Küçük ile Para Politikası Kurulu Üyesi Prof. Dr. Abdullah Yavaş görevden alındı. Başkan Yardımcılığı’na Taha Çakmak ve Para Politikası Üyeliği’ne ise Prof. Dr. Yusuf Tuna atandı.

Görev değişikliğinin faiz kararı ile ilgili olduğu yorumları yapıldı. Bu yüzden Erdoğan- Kavcıoğlu görüşmesi ve 3 ismin görevden alınmasıyla birlikte gün içerisinde 9,10 seviyesiyle rekor yenileyen dolar/TL, 9,18’e fırladı.

Dolara paralel hareketlilik gösteren, dün gece 10,76 ile tarihi zirve yaşayan euro da bu sabah indiği 10,62’ler seviyesinden yeniden yükselişe geçerek, akşam saatlerinde 10,64’ten işlem görmeye başladı.

Kurdaki yükselişe seyirci kalmanın yanında sebep de olan Erdoğan, Kavcıoğlu ve hükumet sosyal medyada eleştiri yağmuruna tutuldu. Türker Ertürk’ün paylaştığı karikatüre beğeni yağdı.

YETKİYİ VERDİĞİMİZ FAKİR ANLATSIN

Vatandaşlar AKP’li milletvekillerine de sosyal medyadan tepki gösterdi. Bir kullanıcı AKP Konya Milletvekili Gülay Arıcıgil Samancı’nın paylaşıma yaptığı yorumda şu ifadeleri kullandı: “Dolarda da sona, pardon 10 a geliniyor sanki hemşerim. Biraz da ondan bahset. Yada şu yetkiyi verdiğimiz fakir anlatsın.”

Vatandaşlar doların hızını anlatacak kelime bulamadı

Yargıda ikinci Zindaşti vakası: HSK üyesi bu yüzden mi istifası etti?

Merkez Bankası dolara müdahale ediyor yazısı ilk önce BoldMedya üzerinde ortaya çıktı.

medyabold

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder