11 Ekim 2021 Pazartesi

AKP’de yepyeni kavga! Meydanı Hulusi Akar’a bırakmak istemeyen AKP’liler de harekete geçti

Dünür Albayraklarla Fahrettin Altun arasındaki gerginlik sosyal medya savaşlarına dönmüşken, AKP içerisinde bir başka iktidar kavgası daha olduğu ortaya çıktı. Erdoğan sonrası meydanın Hulusi Akar’a kalacağını gösteren bir ankete partililerden tepki geldi.

BOLD – Erdoğan’ın sağlık sorunlarının gün yüzüne çıkmasının ardından AKP’deki kavgalar da kamuoyu önünde yaşanmaya başladı. Erdoğan’ın damadı Berat Albayrak’ın kardeşi Serhat Albayrak’ın AKP’ye yakın medya organlarını kontrol ettiği biliniyor. Fahrettin Altun başkanlığındaki Saray’ın İletişim Dairesi ise Erdoğan ve hükumetin sosyal medya yükünü omuzlamış durumda.

Bu iki grubun birbirine düşmesi geçen haftanın en çok konuşulan konularından oldu. Albayraklara yakın yazarlar, AKP iktidarı icraatlarının sosyal medyada halka anlatamadı ve söylem üstünlüğünü muhalefete kaptırdığı gerekçesiyle Altun’a yüklendi. Altun’dan da misilleme gecikmedi.

Altun’u eleştiren yazarların içki masalarındaki fotoğrafları sosyal medyada dolaşıma girdi.

YENİ BİR KAVGA

AKP Genel Başkan Yardımcısı, Cihannüma Derneği Genel Başkanı ve GENAR’ın sahibi Mustafa Şen’in başında olduğu AKP AR-GE ve Eğitim Başkanlığı’ndan dikkat çeken bir çıkış geldi.

Şen’in hedefinde ORC Araştırma var. ORC Araştırma, Tayyip Erdoğan’ın 2023’te aday olmak istememesi ya da olmaması durumunda yerine AKP kulislerinde öne çıkan ismin Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar olduğunu öne sürmüştü. ORC Araştırma’nın geçen hafta yayınladığı son anket çalışmasında ise AKP yüzde 32’nin altında görülüyor.

Başkanlığın “Kamuoyunun dikkatine” ifadeleri ile paylaşılan mesajda: “AK PARTİ olarak ORC isimli şirkete yaptırdığımız hiçbir araştırma yoktur. AK PARTİ olarak, bilimsel yeterlilik seviyesinde ve bilimsel etik ilkeler çerçevesinde görmediğimiz kurumlarla çalışmamak prensibimizdir” ifadeleri kullanıldı.

MUSTAFA ŞEN VE CİHANNÜMA DERNEĞİ

Odatv’de yer alan habere göre, Mustafa Şen AKP’nin kadrolaşmak için referans aldığı bir dernek olduğu iddia edilen Cihannüma Derneği’nin başkanı. Cihannüma birçok Milli Görüş kökenli isim bulunuyor. Adı diğer dernek ve vakıflar gibi sık sık gündeme gelmeyen dernek, bürokraside etkili yapılardan biri olarak biliniyor.

Kellesi istenen Fahrettin Altun’dan misilleme! Sen Albayraklara operasyon çekecek adam mısın?

AKP’de yepyeni kavga! Meydanı Hulusi Akar’a bırakmak istemeyen AKP’liler de harekete geçti yazısı ilk önce BoldMedya üzerinde ortaya çıktı.

medyabold

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder