13 Ekim 2021 Çarşamba

Sızdırılan TÜGVA belgelerinden MİT’e yapılan personel alımları çıktı

TÜGVA çalışanlarının ifşa ettiği kayıt ve bilgileri paylaşan gazeteci Metin Cihan’ın, kendisine gönderilen ve paylaştığı bir videoda ‘MİT alımları’ adlı klasör dikkat çekiyor.

BOLD – Gazeteci Metin Cihan, Erdoğan ailesinin kontrolündeki Türkiye Gençlik Vakfı’nın (TÜGVA) eski çalışanından gönderilen ve devlet içerisindeki AKP yapılanmasını ortaya koyan belgelerin bir kısmını sosyal medya hesabından paylaştı.

Paylaşım büyük yankı uyandırdı. İncelediği belgeleri sosyal medya hesabından kamuoyu ile paylaşan Cihan, AKP’nin ordu, emniyet, yargı başta olmak üzere tüm devlette kadrolaştığını vurguladı.

Devlet kadrolarına alınan kişilerin kaydı tutulduğunu belirten Cihan, bu kişilerin kimlik numaralarına kadar bu dosyalarda bulunduğunu kaydetti.

TUGVA akp kadrolasma devlet

BAŞKAN BİR KONUDA HAKLI

Cihan en son kendisine gönderilen bir videoyu paylaştı. Videoda TÜGVA’nın Milli İstihbarat Teşkilatına yapılan alımları da dosyaladığı görülüyor.

Cihan videoyu şu not ile paylaştı: “TÜGVA belgelerini gönderen kaynaktan gelen videodur. TÜGVA başkanının bir konuda haklı olduğu anlaşılıyor. Genel merkez bilgisayarı yedeklenmiş. Harici diskte tutuluyor. MİT alımları klasörü dikkat çekip çok konuşulur diye düşünüyorum. Bana söylendiği kadarıyla o klasör boşmuş.”

ÖNCE SAHTE SONRA SIZDIRILMIŞ DEDİ

İddialar sonrası ilk açıklamasında belgelerin sahte olduğunu söyleyen TÜGVA Başkanı Enes Eminoğlu, bugün röportaj verdiği Cüneyt Özdemir’e Özsoy ile ilgili, “Belgeleri sızdırmış, kendine yedek yapmış ve ifşa ediyor. Yola buradan çıksak bile ne kadar sıkıntılı olduğunu görürüz” dedi.

TÜGVA Başkanı belgelere dün ‘sahte’ bugün ‘sızdırılmış’ dedi: Bilal Erdoğan’dan ilk yorumu

Sızdırılan TÜGVA belgelerinden MİT’e yapılan personel alımları çıktı yazısı ilk önce BoldMedya üzerinde ortaya çıktı.

medyabold

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder