15 Ekim 2021 Cuma

HSK üyesi Hamit Kocabey’in istifasını Bahçeli istemiş

HSK üyeliğinden dün beklenmedik bir şekilde istifa eden Hamit Kocabey, görevi bırakmasını MHP lideri Devlet Bahçeli’nin istediğini açıkladı. “Genel Başkan’ımız Sayın Devlet Bahçeli ile yaptığımız istişare sonucu istifa etmiş bulunmaktayım” diyen Kocabey’in istifasında bir uyuşturucu baronunun tahliyesini istemesinin etkili olduğu iddia ediliyor.

BOLD – 20017 yılında Hakimler ve Savcılar Kurulu (HSK) üyeliğine seçilen ve bu yıl mayıs ayında yeniden aynı göreve getirilen MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’nin avukatı Hamit Kocabey, dün görevinden istifa etti. Kocabey, bugün yaptığı açıklamada Bahçeli ile yaptığı istişare sonrasında istifa ettiğini kaydetti.

“İSTİŞARE SONUCU İSTİFA ETTİM”

Oğlu Nizamettin Kocabey’in sosyal medya hesabından açıklama yapan Hamit Kocabey, “TBMM tarafından seçilmiş olduğum HSK üyeliği görevimden Genel Başkan’ımız Sayın Devlet Bahçeli ile yaptığımız istişare sonucu istifa etmiş bulunmaktayım. Dünden bu yana binlerce güzel söz ve temenni duyduk, herkese şükranlarımı sunuyorum. Görev yaptığımız 4,5 yılda binlerce insanın hayatına dokunduk, devletin ve milletin hukukunu gözeterek mücadele verdik. Hayatımız boyunca bulunduğumuz noktada hiçbir yanlışa göz yummadık. Gelinen aşamada verdiğimiz kararın hayırlara vesile olmasını temenni ediyorum” dedi.

UYUŞTURUCU BARONUNUN TAHLİYESİNİ Mİ İSTEDİ?

Gazeteci Timur Soykan, istifa eden Bahçeli’nin eski avukatı HSK üyesi Hamit Kocabey’in bir uyuşturucu baronunun tahliyesi için yargıya baskı yaptığı iddialarını gündeme getirdi. Soykan, paylaşımında şu ifadeleri kullandı: “HSK üyesi Hamit Kocabey’in istifa nedeni hakkında çarpıcı iddialar dolaşıyor. Bir uyuşturucu kaçakçısının bırakılması için Ankara’da bir hakime baskı yaptığı iddia ediliyor. Bu hakim baskıya direndi. Tutuklamaya itirazı görüşecek hakim ise değişti. Doğruysa büyük skandal.” Kocabey’in açıklamasında bu iddia ile ilgili bir ifade yer almadı.

 

DP lideri Uysal’dan Erdoğan’a: Tıbben kontrolden geçirilmeli

HSK üyesi Hamit Kocabey’in istifasını Bahçeli istemiş yazısı ilk önce BoldMedya üzerinde ortaya çıktı.

medyabold

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder