12 Ekim 2021 Salı

Erdoğan, “Yetkiyi verin göreceksiniz” demişti: Dolar 9 lirayı geçti

AKP’li Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, çok istediği Türk tipi başkanlığı, “Bu kardeşinize yetkiyi verin faizle nasıl uğraşılır göreceksiniz” diyerek aldı. Seçmenden yetkiyi aldığında dolar 4,75 liraydı, dün itibarıyla 9 lirayı geçti. Başkanlık sistemine geçince faiz ve doları düşüreceğinin sözünü veren Erdoğan, dolara 9 doğurtmuş oldu.

BOLD ANALİZ – 2018 yılı Haziran ayında yapılan Cumhurbaşkanlığı seçimleri öncesinde AKP’li Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan yaptığı bir konuşmada “Bu kur falan bunların hiçbiri bizim geleceğimizi belirleyen şeyler değil. Bizim geleceğimizi biz belirleyeceğiz. 24’ünde bu kardeşinize yetkiyi verin, ondan sonra faizle şunla bunla nasıl uğraşılır göreceksiniz” demişti. Erdoğan’ın bu konuşmayı yaptığı zaman dolar kuru serbest piyasalarda 4.7 liradan işlem görüyordu.

O TARİHTEN BU YANA DOLAR YÜZDE 90 ARTTI

Erdoğan’ın enflasyon, dolar ve faizle uğraşacağı sözü verdiği 2018 yılından bu yana dolar yüzde 90 artış gösterdi. Enflasyon ve faizdeki artışlarla beraber vatandaşın yoksulluğu arttı. Türk lirası yüzde 90 oranında değer kaybetti. Türkiye Cumhuriyeti, tarihinin en değersiz Türk Lirası ile karşı karşıya kaldı.

Fiyatlar vatandaşı üşütecek: Doğalgazda yeni zamlar yolda

Erdoğan, “Yetkiyi verin göreceksiniz” demişti: Dolar 9 lirayı geçti yazısı ilk önce BoldMedya üzerinde ortaya çıktı.

medyabold

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder