11 Ekim 2021 Pazartesi

Suriye’de Türk konvoyuna saldırı: 2 şehit

AKP’li Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın Rusya Devlet Başkanı Putin ile görüşmesi ve ABD Başkanı Biden’in Suriye’yle ilgili açıklaması sonrası bölgedeki gerginlik arttı. Türkiye bölgede asker sayısını artırırken, dün Suriye’nin Mera kasabasında YPG’lilerin roketli saldırısı sonucu iki özel harekat polisi şehit oldu, 2 polis de yaralandı.

BOLD – Suriye’de devriye görevini yapan polis özel harekat timinin bulunduğu zırhlı araca YPG’liler tarafından roketli saldırı düzenlendi. Saldırısı sonucu iki özel harekat polisi şehit oldu, 2 polis de yaralandı.

YARALILAR GAZİANTEP’E GETİRİLDİ

Saldırıda Suriye Görev Gücünde görevli Gaziantep Polis Özel Harekat Şube Müdürlüğü personeli Cihat Şahin ve Fatih Doğan şehit olurken, 2 polis ise yaralandı. Şehitler ve yaralılar, olay yerinden tahliye edilerek, Kilis’in Öncüpınar Sınır Kapısı’ndan Türkiye’ye getirildi. Yaralı polisler, Kilis Devlet Hastanesi’ne kaldırılarak tedavi altına alındı. Kilis Valisi Recep Soytürk, hastaneye gelerek yarılıların durumları hakkında bilgi aldı.

ACI HABER AİLELERİNE VERİLDİ

Şehit Şahin’in acı haberi, Elazığ’ın Kırklar Mahallesi Ögün Sokak’ta ikamet eden ailesine yetkililer tarafından sağlık ekiplerinin eşliğinde verildi. Acı haberin verilmesinin ardından şehidin baba evine ve bulunduğu sokağa Türk bayrakları asıldı. Terör saldırısında şehit olan 34 yaşındaki Özel Harekat Polisi Cihat Şahin’in evli ve 3 ile 7 yaşlarında iki çocuğunun olduğu öğrenildi.

ABD: TÜRKİYE SURİYE’DEKİ OPERASYONLARI BALTALIYOR

Amerikan Birleşik Devletleri, geçen hafta Türkiye’nin Suriye’deki faaliyetlerinin ulusal güvenliği tehdit ettiği gerekçesiyle 2019’da çıkarılan Olağanüstü Hal kararnamesini bir yıl daha uzattı. Başkan Joe Biden’ın imzasını taşıyan uzatmaya ilişkin kararnamede, “Suriye’deki durum, özellikle de Türkiye’nin Suriye’nin kuzeydoğusundaki askeri operasyonları, Suriye ve Irak’ta IŞİD’le mücadeleyi baltalıyor, sivilleri tehlikeye atıyor, bölgede barış, güvenlik ve istikrarı tehdit etmeyi sürdürüyor” denildi.

SURİYE: TÜRKİYE’NİN ÇEKİLME VAKTİ GELDİ

Suriye Dışişleri Bakanı Mikdad da topraklarındaki Türk ve Amerikan askerlerinin çekilmesi çağrısını yineledi. Suriye’de yayımlanan El Vatan gazetesine konuşan Mikdad, ülkesinin topraklarındaki Türk ve Amerikan askerlerini eleştirdi. Mikdad, ‘Türkiye’nin Suriye’nin kuzeybatısındaki askerlerini çekmesinin’ ve ‘işgalin son bulmasının ardından Suriye ile normal ilişkileri garanti eden bir çözümü desteklemesinin vaktinin geldiğini’ söyledi. ABD’ye de Suriye’deki güçlerini çekme çağrısında bulunan Mikdad, “Amerikalıları ülkemizden gitmeye ikna etmek için birçok yolumuz var, dolayısıyla kayıp vermeden gitmelerini öneririm” dedi.

RUSYA DA SURİYE’DE TÜRKİYE’Yİ İSTEMİYOR

Rusya da Türkiye’nin Suriye’den çekilmesini istiyor. Rusya bu kapsamda Türk askerinin konuşlu bulunduğu İdlip’e yönelik saldırılarını artırdı. Türkiye ile Rusya arasında 2017’de gerçekleşen Astana toplantısında, İdlib ve komşu iller Lazkiye, Hama ve Halep’in bazı bölgeleri, Humus ilinin kuzeyi, başkent Şam’daki Doğu Guta ile ülkenin güney bölgeleri olmak üzere 4 “gerginliği azaltma bölgesi” oluşturuldu. Ancak Suriye Ordusu Rusya’nın hava desteğiyle 4 bölgeden 3’ünü ele geçirip İdlib’e yöneldi. Rusya ve rejim güçleri, İdlib Gerginliği Azaltma Bölgesi içinde çok sayıda yerleşimi de ele geçirdi.

 

Denetimli serbestlik vermemek için tek kolu kopmuş mahpusa sağlam raporu verdiler

Suriye’de Türk konvoyuna saldırı: 2 şehit yazısı ilk önce BoldMedya üzerinde ortaya çıktı.

medyabold

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder