13 Ekim 2021 Çarşamba

Başkan dahil TÜGVA yöneticileri yıllarca İstanbullunun sırtından geçinmiş

AKP’lilerin devlette kadrolaştığını gösteren TÜGVA belgelerinin ortaya çıkmasının ardından İBB’nin yaptığı inceleme sonrası vakfın başkanı dahil tüm yönetim kadrosunun yıllarca İBB’den maaş aldıkları ortaya çıktı.

BOLD – Gazeteci Metin Cihan’ın kendisine gelen belgeleri paylaşmasının ardından, Bilal Erdoğan’ın kontrolündeki Türkiye Gençlik Vakfı (TÜGVA) ile ilgili skandalların ardı arkası kesilmiyor.

Belgeleri inceleyen Cihan, AKP’nin ordu, emniyet, yargı başta olmak üzere tüm devlette kadrolaştığını belirtti. Devlet kadrolarına alınan kişilerin kaydı tutulduğunu söyleyen Cihan, bu kişilerin kimlik numaralarına kadar bu dosyalarda bulunduğunu kaydetti.

Cihan, son paylaştığı TÜGVA kayıtlarına ait bir videoda ‘MİT alımları’ adlı bir dosyanın da bulunduğunu hatırlattı.

BESLEME VAKIFLAR

Öte yandan belgelerle ilgili harekete geçen ilk kurum İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) oldu. Skandalın ardından inceleme başlatıldığını duyuran İBB Sözcüsü Murat Ongun, “İnceledik bulduk. TÜGVA’nın neredeyse tüm yöneticileri, ortaokul-lise koordinatörleri dahil geçmiş dönemde İBB’de işe alınmış. Hepsi artık gitti. Besleme vakıflar için değil 16 milyon İstanbullu için çalışıyoruz” ifadelerini kullandı.

MÜSAADE ETMEYECEĞİZ

Bu süreçte kamuoyunun yakından tanıdığı vakıf başkanı Enes Eminoğlu’nun da İBB’den geçindiğini belirten Ongun, “Yaptığımız incelemelerde, TÜGVA yöneticilerinin İBB’de işe alındığını da tespit ettik. Mesela Vakfın Başkanı olan kişi 2015’te işe alınmış. 31 Mart 2019 seçimlerinin ardından 11.04.2019’da işten ayrılmış. İBB’nin ballı kaynak olarak kullanılmasına müsaade etmeyeceğiz” dedi.

BÜYÜKADA’DAKİ TAHLİYE

Geçen hafta İBB’nin Büyükada İskelesinin üst katında kiracı konumunda bulunan TÜGVA’nın tahliyesi için yaptığı talep, polisin engellemeleri sonucu tamamlanamadı.

Konuyla ilgili konuşan TÜGVA Başkanı Enes Eminoğlu, “Biz de en son Adalarla ilgili mahkeme kararında mahkeme bizi yine haklı buldu. Çünkü ortada bir tahliye kararı yoktu. Bizim vakıf çalışmalarımızın devamıyla ilgili bir karar çıktı bunu çok net söyleyeyim” dedi.

Odatv’nin haberine göre ise, İstanbul 2. İdare Mahkemesi TÜGVA’nın, tahliye talebinin yürütmesinin durdurulmasına ilişkin talebini reddetti. Bu ret kararının ardından TÜGVA Başkanı Eminoğlu’nun “yok” dediği mahkeme kararının da var olduğu ortaya çıktı. İBB’nin tahliyesinin önünde yasal bir engel kalmadı.

Erdoğan rejiminin TÜGVA üzerinden yaptığı ordu ve emniyetteki kadrolaşması açığa çıktı

Başkan dahil TÜGVA yöneticileri yıllarca İstanbullunun sırtından geçinmiş yazısı ilk önce BoldMedya üzerinde ortaya çıktı.

medyabold

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder