15 Ekim 2021 Cuma

Dolar 9.24’yi geçti: Benzin ve motorine büyük zam

AKP’li Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın Merkez Bankası yönetimine müdahalesi sonrası dolar, 9.24’ü geçti. Merkez Bankası yıl sonu hedefini de geçerek yeni rekorlar kıra dolardaki artış sonrası benzin ve motorine de yeni zamlar geldi. Benzin fiyatları 40 kuruş, motorin fiyatları ise 41 kuruş artacak.

BOLD – Merkez Bankası’nın üç yöneticisinin görevden alınmasının ardından zirveye tırmanan dolar, yeni rekorlar kırmaya devam ediyor. Dolar Merkez Bankası’nın yıl sonu dolar/TL beklentisi olarak açıklanan 9,24 TL’yi de aşarak 9.2422 ile rekor tazeledi. Doların rekor kırdığı anlarda benzine 40, motorine ise 41 kuruş zam yapıldığı haberleri gündeme düştü.

GÖZLER MERKEZ BANKASI’NIN FAİZ KARARINDA

Geçen ay faizleri 100 baz puan düşüren Merkez Bankası, gelecek hafta yeni faiz kararını açıklayacak. Merkez Bankası Para Politikası Kurulu’nda faiz indirimlerine karşı çıkan üyelerin gece yarısı operasyonu ile gönderilmesiyle gelecek haftaki toplantıda faiz indirimi yapılmasın kesin gözüyle bakılıyor. Bu durum ise dolardaki hareketliliği artırıyor. Resmi Gazete’de yer alan üç üyenin görevden alınması ardından dün 9.19’a kadar yükselen dolar kuru, bu sabah 9.2422’e kadar tırmandı.

MOTORİN VE BENZİNE ZAM GELDİ

Dolardaki yükseliş sürerken başta akaryakıt olmak üzere birçok ürüne zam gelmeye devam ediyor. Bu gece yarısından itibaren geçerli olmak üzere benzine 40 kuruş, motorine 41 kuruş zam geldi. Benzinde 17 kuruş, motorinde ise 41 kuruşun tamamı pompaya yansıyacak. LPG ve motorinin ardından benzinde de bu gece itibarıyla ÖTV sıfırlanmış olacak.

 

Türkiye adalet ve hukukta dip yaptı: Mali ve Sudan’ın da gerisine düştü

Dolar 9.24’yi geçti: Benzin ve motorine büyük zam yazısı ilk önce BoldMedya üzerinde ortaya çıktı.

medyabold

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder